Hopp til innhold

Holmlia Love del av New8

Det nye europeiske dramasamarbeidet New8 har nå lansert hvilke serier som skal samproduseres.

New8-logo i svart/hvitt
Foto: NRK

Lanseringa skjedde under bransjetreffet Content London denne uka. Der fortalte dramasjefene fra de åtte New8-kringkasterne et internasjonalt publikum hvilke åtte produksjoner som vil komme i løpet av 2025.

Det er Monster som lager Holmlia Love for NRK.

– Vi er jo selvfølgelig veldig stolte av at NRK har valgt ut nettopp Holmlia Love som aller første prosjekt til New8-samarbeidet. Det sikrer at serien vår når ut til et skikkelig stort publikum, og er en bekreftelse på at fortellingen om drapet på Benjamin Hermansen og konsekvensene det fikk for folka på Holmlia i Oslo i 2001 resonnerer i Europa i dag, sier executive producer Mirja Minjares i Monster.

Holmlia Love tar utgangspunkt i det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen. Fokuset ligger på dem som ble fratatt Benjamin, familiene på Holmlia som måtte håndtere konsekvensene av tragedien. Serien vil ikke være historien om det høyreekstreme eller den meningsløse volden, men om kjærligheten og respekten som vokste frem blant menneskene på Holmlia.

– Utover å være et godt, underholdende drama, vil grunnhistorien om det tragiske drapet på Benjamin Hermansen oppleves relevant også utover våre landegrenser, sier dramaredaktør i NRK, Marianne Furevold-Boland.

Det var ellers stort spenn i seriene som presentert i London. Les den internasjonale pressemeldingen her om seriene: Stories for society: New8 unveils first-year lineup of drama series

New8-samarbeidet består av allmennkringkasterne i de nordiske landene, VRT i Belgia, NPO i Nederland og tyske ZDF. Med det er New8 er det største dramasamarbeidet i Europa målt i antall deltakere i samarbeidet og befolkning. New8-samarbeidet kom i stand tidligere i høst, etter initiativ fra NRK. Les mer: NRK inn i Europas største drama­samarbeid.