Her er MGPjr-finalistene 2015

Det har vært rekordstor påmelding til årets MGPjr. Hele 728 bidrag kom inn, og nå er 10 dyktige solister plukket ut til den store finalen i Oslo Spektrum 7. november 2015.

MGPjr-finalister

Disse ti finalistene skal opptre i Oslo Spektrum 7. november 2015.

Foto: NRK

- Det er nytt i år at det kun er solister som nådde opp til den store finalen, sier prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie.

MGPjr ønsker å feire barn og unge med musikk som hobby. Interessen for musikkonkurransen øker, MGPjr 2015 har over 100 flere påmeldte enn i fjor.

-Jeg tror MGPjr har gjort at barn tør mer og lar seg inspirere av andre, sier Rutgerson Bie.

Solistene som skal kjempe om seieren i MGPjr 2015, kommer fra ulike steder i landet; Moss, Oslo, Trondheim, Haugesund, Breivika, Valestrand, Sande, Fredrikstad, Bryne og Lommedalen.

Dette er artistene i MGPjr 2015:

Emma Noor fra Bryne
Melodi: <3 Hjerterytmen <3

Emma Noor (12) går i 7. klasse på Bryne skole. Hun elsker musikk, og hun elsker å stå på en scene. Hun synger, spiller piano, danser og er med i en teatergruppe. Emma Noor er også veldig glad i å lese, og hun liker å gå på utstillinger og være sammen med venner og familie. Hun liker også å lage ting til vennene sine. Hun er glad i farger, og favorittfargen er turkisgrønn og varmgul.

Torunn fra Trondheim
Melodi: Åpent hav

Torunn (14) kommer fra en musikalsk familie. Begge foreldrene synger i kor. Hun elsker å lage musikk og synge. Torunn synger i Ten Sing og spiller piano, litt gitar og ukulele. Hun er glad i bøker, og hun spiller håndball.

Henrik fra Bærum
Melodi: Kan det bli du og jeg

Henrik (14) bor i Lommedalen i Bærum. Han synger i kor og går på teater på fritiden. Han dubber tegneserier og har hatt roller i TV-serier og musikaler. I tillegg til interessen for musikk og teater går Henrik i speideren. Han elsker Donald Duck og har en stor samling av Donald-blader.

Emmy fra Sande i Vestfold
Melodi: Aiaiaiai

Emmy (14) går på Sande ungdomsskole. Hele familien til Emmy spiller og synger, og Emmys storebror, Erlend, var med i MGPjr i 2011. Emmy bruker mye tid på skole og lekser. Hun elsker å lage sanger, synge og spille. Hun spiller både piano og gitar. I tilllegg til interessen for musikk liker Emmy å tegne og designe kjoler.

Nora fra Oslo
Melodi: Gi slipp på alt stress

Nora (15) bor sammen med familien sin i Oslo. Hun begynte å synge da hun gikk i barnehagen og har spilt gitar siden hun var 13 år. Nora liker å være med vennene sine og å spille fotball. Nora ler masse og lykketallet hennes er sju.

Thea fra Harstad
Melodi: Du gjør mæ så gla'

Thea (12) går på Kila skole i 6.klasse. Hun elsker å synge og danse. Hun har danset siden hun var veldig liten og har akkurat begynt å synge. I tillegg til de musikalske interessene spiller hun fotball og holder på med friidrett. Hun har en katt og en hamster som hun koser masse med.

General Chesz fra Osterøy
Melodi: Redd meg

Azad (14) går i 9. klasse på Osterøy Ungdomsskole. Han trives best sammen med familien sin og sine nære venner. I 12-års alderen hørte Azad på Eminem, etter det begynte han å rappe. Han kaller seg for General Chesz. Azad skiver egne tekster, mikser dem og ferdigstiller musikken. Han er stor fan av Karpe Diem. Azad er dessuten politisk engasjert.

Espen Fernando fra Haugesund
Melodi: Vær deg selv

Espen Fernando (15) går i 9.klasse på Skåredalen skole. Espen elsker å spille piano og lage låter. Han har alltid likt musikk og å opptre. Han har vært med i musikaler og på flere arrangementer. Espen elsker å lage morsomme videoer og kortfilmer sammen med venner. Espen er veldig glad i japanske tegneserier og fantasy- og science fiction-bøker .

Ellen fra Moss
Melodi: Drømmeland

Ellen (14) går i 9. klasse på Bytårnet skole. Ellen tar sangtimer ved Moss, Rygge og Våler kulturskole. Så lenge hun kan huske, har hun sunget, og hun har spilt fiolin i ti år. Som tenåring lærte hun seg å spille piano og gitar. Ellen har gått på kunstløp, men er mer aktiv med badminton nå. I 2013 var Ellen med i sesong 2 av «Barnas restaurant». Hun liker også å sy egne klær og å være med på cosplays.

Karoline fra Fredrikstad
Melodi: Supergutt

Karoline (8) går i 2. klasse på internasjonal skole. Hun har sunget og opptrådt siden hun ble født. Hun gikk i musikkbarnehage fra hun var fire år, og nå går hun i teatergruppe og har vært med i flere oppsetninger. Innimellom tar hun sangtimer. Karoline spiller piano og fiolin. Ellers liker hun å slappe av med en bok eller se på TV og nett. Hun liker også å lage tullefilmer med venninner. Hun har en katt som heter Stefan, som er nesten 100 menneskeår!

Se intervju med finalistene

Marienlyst, 21. mai 2015
Strategi, Kommunikasjonsavdelingen