Hopp til innhold

Henrik Felipe er «Årets Urørt 2020»

Tre finalister har kjempet om å bli «Årets Urørt 2020», og dermed få opptre på P3 Gull med noen av Norges beste artister. I dag ble det klart at lytterne og juryen har stemt fram Henrik Felipe som vinner.

Henrik Felipe, Urørt 2020

Årets Urørt-vinner Henrik Felipe, som er den 21. i rekken, skal også få stå på scenen under P3 Gull sammen med noen av de største artistene vi har her i landet den 28. november.

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK

– Nå dunker det greit her, altså. Helt sykt, sa Henrik Felipe idet resultatet ble annonsert på Urørtfinalen på NRK P3 torsdag kveld.

Han er en 23 år gammel singer-songwriter fra Kabelvåg, som skiller seg ut med sine personlige tekster og dystre, R&B-inspirerte lydbilde. Med låten «BACKYARD» er Henrik Felipe den 21. vinneren av Norges viktigste musikkonkurranse for ukjente artister.

– Artisten har en særegen stemme og er en sterk formidler. Gjennom en leken og kreativ tilnærming til musikk skaper artisten engasjerende låter, og representerer noe nytt. Artisten har et unikt særpreg og et tydelig uttrykk. Årets Urørt har skapt sin egen sjanger og kan fortsette å utvikle seg i det uendelige, heter det i begrunnelsen.

Årets Urørt 2020

Raw B, Lotte og Henrik Felipe kjempet om å bli kronet Årets Urørt 2020

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK

Det var hiphop-artist Raw B, popsanger Lotte og R&B-crooner Henrik Felipe som kjempet om tittelen som årets urørt 2020, og muligheten til å spille direkte på P3 Gull lørdag 28. november. Til slutt var det altså Henrik Felipe som var favoritten blant publikum og juryen.

Juryen i år bestod av popartist Dagny, rapper Adam Ezzari og Ida Eline Tangen, musikksjef i NRK P3.