Hopp til innhold
Info fra NRK

Ny redaksjonssjef i Kulturavdelingen

Helle Vaagland blir ny redaksjonssjef i Kulturavdelingen, hun kommer fra stillingen som seksjonsleder for formidling ved Deichman Bjørvika.

Helle Vaagland forlater stillingen som seksjonsleder for formidling hos Deichman Bjørvika og blir ny redaksjonssjef i Kulturavdelingen.
Foto: Øystein Klock / NRK

Vaagland har tidligere jobbet i kulturavdelingen som journalist, vaktsjef og programleder, og kjenner derfor både avdelingen og NRK godt.

– I denne stillingen faller alt på plass for meg. Her får jeg drive med alt jeg har jobbet med og brent for i hele mitt jobbliv: kulturjournalistikk, historiefortelling, TV, podkast og det skrevne ord. Jeg er dessuten så heldig at jeg kjenner medarbeiderne jeg skal lede, og vet hvor dyktige og engasjerte de er. Sammen skal vi gi publikum det kulturinnholdet de lengter etter og det de ikke visste at de trengte før de fikk det, sier Vaagland.

Vaagland får ansvaret for store deler av Kulturavdelingens TV-serie og podkast-innhold og skal fortsette arbeidet med å styrke og synliggjøre NRKs kulturprofil.

Kulturredaktør Ingerid Nordstrand er godt fornøyd med å få Vaagland tilbake til avdelingen:

– Jeg er veldig glad for at Helle Vaagland har takket ja til stillingen som redaksjonssjef i Kulturavdelingen. Hun har spisskompetanse på historiefortelling og formidling på alle plattformer, og er også en meget sterk journalist. Kombinert med ledererfaring fra både kommersielle medier og en fremoverlent kulturinstitusjon som Deichman er hun en perfekt match til å styrke NRKs kulturinnhold i årene fremover! Vaagland er strategisk sterk og har mange spennende tanker om hva som må til for at NRKs kulturinnhold skal bli enda viktigere for det kulturinteresserte publikummet i Norge, sier Nordstrand.

Helle Vaagland begynner i stillingen 1. oktober.