Hopp til innhold
Info fra NRK

Følger Norges beste gamere

NRK TV fra 7. mars: NRK-serien «Gamerne» følger Norges beste gamere - gjennom knusende tap og elleville seire.

Tre menn og ei dame i mørke klær.

GAMERNE: Magnus «Hyper» Myhrhaug Kristiansen spiller FIFA, Joakim «Jkaem» Myrbostad bor i LA og spiller for et internasjonalt team, Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen er en av verdens beste Fortnitespillere, og Denise Anfinnsen leder Apeks, som vil ut i verden på de helt store arenaene.

Foto: Fenomen/NRK

Gamerne PREMIERE! (1:12) - Uke 9 NRK TV fra søndag 7. mars kl. 0600.

«Gamerne» følger hverdagen til Norges største e-sportsutøvere. Vi er tett på når de opplever knusende tap og elleville seire, møter ropende fans, får vennskap og forhold satt på prøve og tar sine livs viktigste karrierevalg.

I en bransje hvor du er på høyden av karrieren som 14-åring og veteran som 25-åring, kjemper flere av Norges nye idrettshelter i verdenstoppen. E-sport er millionindustri og utøverne er jetsettende rockestjerner, men det kreves mye for å holde seg i toppen blant verdens beste.

Norges største e-sportutøvere

E-sportspublikummet vokser raskt fra år til år, og globalt er det nå beregnet at omtrent 500 millioner mennesker følger e-sport i en eller annen grad.

Den norske Telialigaen er Europas største nasjonale e-sportliga, og har i 2021 rekordmange påmeldte lag og spillere. Med en slik interesse og høye seertall følger det også voldsomt mye penger, en profesjonalisering av spillerne og et prestasjonspress.

Ung mann med hodetelefoner foran skjerm

VERDENS BESTE: Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen er en av verdens beste Fortnitespillere. Han vant VM i Fortnite duo i 2019.

Foto: Fenomen/NRK

I denne dokumentarserien får du bli med flere av Norges største e-sportsutøvere idet de skal balansere et liv som profesjonell spiller i en raskt voksende bransje, med livet som ung og snart voksen. Vi er på innsiden når de kjemper om å beholde plassen i toppen, og får tips og triks til hva som skal til. Vi følger de viktigste konkurransene, og ser hvordan de takler oppturer og nedturer, både på borte- og hjemmebane.

På NRK TV fra søndag 7. mars 2021, kl. 0600.