Hopp til innhold

Faten skal finne sitt politiske parti

Faten Mahdi Al-Hussaini (22) skal lede «Faten tar valget» på nett og NRK1. I løpet av valgkampen skal hun forsøke å finne det partiet som passer best for henne.

Faten Mahdi Al-Hussaini er 22 år. Hun skal lede "Faten tar valget".

Faten Mahdi Al-Hussaini lurer på hvilket parti hun skal stemme på i årets stortingsvalg.

Foto: Chrisitan Breidlid / NRK

- Faten er en sterk, ung stemme i norsk offentlighet. Hun er sjeldent modig og har vist evne til både å konfrontere og bygge bro. Vi er glade for å ha henne med i NRKs valgsatsning, sier redaksjonssjef Håkon Moslet.

Faten ble offentlig kjent da hun holdt en appell på Youngstorget i Oslo i forbindelse med en demonstrasjon mot IS i 2014. Etter dette vant hun Bergesenstiftelsens ærespris for sitt engasjement og sin sterke stemme mot ekstremisme.

- I «Faten tar valget» skal hun sette seg inn i norsk partipolitikk på vegne av målgruppa. I likhet med andre unge har hun noen temaer hun brenner for, og andre hun er helt blank på. Det blir veldig spennende å følge henne utover i valgkampen, sier Håkon Moslet.

Gjennom fire episoder prøver Faten å finne ut hvem som skal få hennes stemme.

- Min motivasjon er enkelt og greit at jeg ikke ønsker å stemme blankt ved årets stortingsvalg. Denne serien gir meg mulighet til å bli bedre kjent med partiene, og jeg ønsker å finne et parti som representerer meg og mine meninger, sier Faten Mahdi Al-Hussaini

I hver episode deltar Faten i aktiviteter sammen med mennesker som er glødende engasjert i en sak eller et tema.

- Siden jeg går med hijab, har jeg også lyst til å vise alle unge folk i Norge i dag at vi er ganske like selv om jeg bruker et religiøst hodeplagg, som for noen kan oppleves som truende. Jeg vil vise andre jenter at en hijab eller et religiøst plagg ikke begrenser dem, og at de kan bli hva som helst så lenge de har det som trengs. Jeg har lyst il å være et forbilde og gi unge jenter håp.

I hver episode møter hun Dagsnytt 18- og Detektor-programleder Fredrik Solvang for å få flere innspill i partijakten.

«Faten tar valget» er innom temaene miljø, integrering, forsvar og utdanning.

«Faten tar valget» har premiere 31.august på NRK1 og NRKTV.

Les mer om valget 2017.