Informasjon fra NRK

Få julestemning med Live og Ronny

Tell ned til julen med to gode venner på øret. Live Nelvik og Ronny Brede Aase skal skape god julestemning i NRK sin nye podkast.

Live Nelvik og Ronny Brede Aase skal prøve å finne julestemningen i NRK sin nye podkast.

Live Nelvik og Ronny Brede Aase skal finne julestemningen i NRKs nye podkast.

Foto: Trine Hisdal

Søndag 28. november er det premiere på podkasten «Julestemning med Live og Ronny» i appen NRK Radio.

Dette er en underholdende og koselig julepodkast med de velkjente profilene Live Nelvik og Ronny Brede Aase. Den vil inneholde alt du ønsker deg for å få julestemning. Og som alltid når Live og Ronny møtes, så blir det en god blanding av alvor og fjas.

– Med denne podkasten drømmer både Live og jeg om å lage et daglig pusterom, uten stresset og kaoset som hører til førjulstiden. Jeg har lyst til å lage en podkast hvor vi prøver å finne den koselige, gode julestemningen sammen med alle som hører på, forteller Ronny.

Du kan høre ny episode hver dag til og med julaften i appen NRK Radio.

Forskjellige forhold til julen

Tross den gjensidige gleden for å jobbe sammen igjen i podkasten, så har de vidt forskjellige forhold til konseptet «julestemning».

– Den ene i duoen, det vil si meg, har litt større problemer enn den andre med å få julestemning. Jeg elsker julen, men jeg har ikke fått den salige og ekte julestemningen siden jeg var 19 år. Det høres trist ut, men det er faktisk sant. Julen for meg er mer som en ekstra stor familiefest, hvor vi merkelig nok åpner gaver etter middag, forteller Live.

– Jeg er derimot en ekstremt julete fyr. Jeg elsker julen og alt som hører med. Jeg har sendt live på P3 på julaften i mange år, og det har vært et skikkelig høydepunkt for meg. Det er stort å få være lydspor i timene før folk skal inn i alle sine ulike måter å feire jul på, sier Ronny.

Ronny blir også å høre på P1 i en times lang sending hver kveld fra kl. 21.03 og søndager kl. 22.03. Der skal han spille av julemusikk, men også presentere utdrag fra podkasten.

– Har en unik kjemi

«Julestemning med Live og Ronny» produseres av produksjonsselskapet Fenomen for NRK. Pia Basberg, prosjektredaktør i NRK, har stor tro på at podkasten blir et hyggelig bekjentskap for lytterne.

– Vi er utrolig glade for at Live og Ronny lager denne podkasten. De er fantastiske personligheter, og det skapes en helt unik kjemi når de sitter i samme rom. Vi er sikre på at disse to klarer å skape julestemning, og forhåpentligvis blir dette et fint avbrekk for lytterne våre, sier Pia.

Det er mange år siden Live og Ronny jobbet sammen på et prosjekt. Nå ser de frem til å lage podkast hver dag frem til julaften.

– Jeg har hatt enormt lyst til å jobbe med Live igjen. Vi har savnet å skravle sammen på radio, og nå har vi endelig funnet en anledning til å gjøre det. Det blir en ære å tilbringe førjulstiden i podkastverden sammen med henne, og sammen med de som har lyst til å høre på oss, sier Ronny.

– Å jobbe med Ronny igjen er en gjenforening «Tore på sporet» verdig. Det er en følelse av å komme hjem, at man kan være 100 % seg selv og at alt stemmer. Ronny har jo blitt «hele Norges Ronny», men han var faktisk min først, poengterer Live.

Del dine juletanker

Det er ikke bare profilene i studio som skal dele sine erfaringer og opplevelser med julen.

Live og Ronny ønsker å involvere lytterne i podkasten. Del dine tanker om julen med produksjonen på julestemning@nrk.no, så kan det hende at ditt bidrag blir fremhevet i episodene.

Første episode av podkasten «Julestemning med Live og Ronny» publiseres første søndag i advent, søndag 28. november, i appen NRK Radio. Ny episode hver dag til og med julaften.