Hopp til innhold
Info fra NRK

Ellen Sporstøl blir ny pressesjef i NRK

Kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder i FN-sambandet.

Ellen Sporstøl, pressesjef i NRK
Foto: Knut Neerland / Magent AS

Ellen Sporstøl kommer fra stillingen som kommunikasjonsleder i FN-sambandet. Hun har tidligere jobbet som journalist i TV 2 og NRK og vært reportasjeleder for økonomi- og politikkredaksjonen i NRK Nyheter. Sporstøl har en bachelor i journalist og internasjonal statsvitenskap, i tillegg til en mastergrad innen ledelse fra BI.

Ellen har en helt unik kombinasjon som er som skapt for denne rollen. Hun har bakgrunn fra nyheter, kommunikasjon og ledelse, og kjenner i tillegg NRKs organisasjon og oppdrag svært godt. Vi er svært glade for at Ellen har valgt å komme tilbake til NRK og kommunikasjonsenheten, sier Christine Viland, Markeds- og kommunikasjonssjef i NRK.

– Jeg gleder meg stort til å komme tilbake til NRK. Det er en utrolig kompetanse som bor i disse veggene, og det blir en spennende utfordring å skulle ta fatt på nye arbeidsoppgaver sammen med en så dyktig gjeng. NRK knytter Norge og folkene som bor her sammen, og får en stadig viktigere rolle i å sikre demokrati og mangfold. Jeg gleder meg til å være med på utviklingen videre. Samtidig er det trist å skulle forlate FN-sambandet og de dyktige kollegaene mine der, sier Ellen Sporstøl.

Ellen har sin første arbeidsdag i NRK 2. mai.