Hopp til innhold
Info fra NRK

En strålende duo leder MGPjr 2018

Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva skal lede MGPjr 2018. En blanding av nervøsitet og ei lita blære gjør dem til en strålende duo, selv på do.

Kvinne med briller og mann med rødt hår og skjegg med MGPjr-logo imellom seg

PROGRAMLEDERE FOR MGPjr 2018: Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva gleder seg vilt til å lede MGPjr den 3. november 2018.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt elsker MGPjr og syns det er noe av det aller kuleste NRK lager. Og ja, hun er nervøs.

– Jeg er alltid nervøs når jeg gjør nye ting. Mikkel må være forberedt på mange «nå må jeg tisse igjen»-øyeblikk. Men det er litt gøy det også, sier hun til NRK.

– Finalistene er ninjaer!

I 2017 drømte Sigrid Velle Dypbukt om MGPjr gjennom en nettserie på NRK Super. Her fikk publikum se henne på audition og i en musikkvideo til fjorårets show. I tillegg oppdaterte hun publikum på sosiale medier under finalen. I år er det hun som leder showet.

– MGPjr har alt: Spenning, humor, glitter, kule låter, rørende øyeblikk, og man blir kjent med noen helt nydelige finalister. Det er virkelig en ære å få være programleder den kvelden som de skal framføre låtene sine på en gigantisk scene foran hele Norge. De er helt rå! For en kveld det skal bli, sier Sigrid Velle Dypbukt.

Og den nybakte MGPjr-programlederen gleder seg til absolutt alt.

– Det er så mye som er nytt og spennende for meg som programleder. Radio og TV er to ganske forskjellige verdener. Jeg gleder meg også ekstremt til å se hvordan finalistene blomstrer i finaleuka. Jeg hadde aldri turt å gjøre det de gjør. De er ninjaer!

– Hvem er mannen med det fine håret?

Mikkel Niva og Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt kjenner hverandre litt fra før, blant annet fra NRK P3.

– Jeg vet at han er veldig artig og flink på det han driver med, og nå gleder jeg meg til å finne ut mer om hvem den morsomme mannen med det fine håret er. Hvordan er han når han blir nervøs, for eksempel? Og hva gjør han hvis jeg får en skikkelig «melt-down» før showet?

Alvor, glede og humor

– Å få være med å heie på årets finalister i MGPjr er en drøm, sier Mikkel Niva til NRK. Han var også programleder for MGPjr i 2017.

– Det er sjukt å tenke på fjorårets MGPjr. I år er vi en duo, som jeg gleder meg skikkelig til. Sigrid er proff allerede, blant annet etter årets BlimE, så dette blir bra.

Niva beskriver låtene i årets MGPjr som kjempefine: en fin blanding av alvor, glede og humor.

– Alle er låter med lidenskap for musikk i bunn. Jeg gleder meg maks!

– Sammen selv når vi må tisse

Om Siggens «nå må jeg tisse igjen»-øyeblikk har han dette å si:

– Jeg har verdens minste blære og må tisse hele tiden så det betyr bar at vi rekker å være sammen hele tiden. Selv når vi må tisse, sier Mikkel Niva – som på tross av liten blære har ledet publikum gjennom MGPjr også tidligere.