Hopp til innhold
Info fra NRK

Dette er årets MGPjr-finalister

For første gang er Black Metal med i Melodi Grand Prix junior. Her er årets finalister som skal i ilden lørdag 28. mai.

14 barn sittende og stående opp mot en vegg

FINALISTER MGPJR 2022: Her er årets finalister. De er spredt fra Nordland til Rogaland og bidrar i et musikkspenn fra Black Metal til pop.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

«Det er nå det skjer» er tema for MGPjr 2022. Årets finale inneholder stor sjangerbredde: pop, ballader, rap og - for første gang - Black Metal.

– Vi gleder oss enormt til endelig å ha med oss tusenvis av publikummere i salen. De vil bli med på en helt spesiell og historisk opplevelse med en TV-sending som fyller 20 år, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

Overvekt av gutter

Hun synes det er ekstra gøy at det er en overvekt av gutter på deltagerlista denne gangen.

– Sammen med et stort publikum skal vi lage tidenes fest der finalistene står «alle for en» sammen om å vise sitt talent sammen med NRK sin produksjon, sier Bie.

Her er finalistene for MGPjr 2022:

Elend og Liam fra Frekhaug

To gutter, en med beige hettegenser, den andre med orange. Gul bakgrunn.

FREMMED I EGET LAND: Elend og Liam fra Frekhaug utenfor Bergen deltar i MGPjr med låten «Parasitt».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Parasitt»

Elend og Liam (2007) går i 9. klasse på Meland Ungdomskule. Låten deres handler om å føle seg fremmed i sitt eget land. At man føle at man ikke passer inn, og at man blir dømt for hvordan man ser ut eller kler seg. Elend rapper og synger, mens Liam er DJ og musikkprodusent. De samarbeider om låter i musikkstudioet i garasjen hjemme hos Liam. Elend var tidligere med i gruppen «Gutta».

Favorittlåten til begge fra MGPjr er «Glemt» (Emu & Abu, 2020).

Fia fra Nøtterøy

Ung jente med rosa genser, orange bukser og lyse fletter.

VANSKELIG MED TRE: Fia fra Nøtterøy synes det kan være vanskelig å leke sammen «Tre om gangen».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Tre om gangen»

Fia (2010) går i klasse 6A på Teie skole. På fritiden danser, synger, tegner og spiller hun fotball. Hun har sunget siden hun lærte seg å snakke. Låten, som hun har skrevet selv, handler om at det kan være vanskelig å leke tre om gangen. Hun ble inspirert av egne opplevelser med venner i klassen.

Favorittlåten hennes fra MGPjr er «Ingenting å tape» (Aksel, 2014).

Ingebjørg, fra Drag

Ung jente med lilla genser og krøllete hår

PÅ SAMISK: Refrenget i låten «Her e æ» synger Ingebjørg fra Drag på samisk.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Her e æ»

Ingebjørg (2009) går i 7. trinn på Drag skole. Hun begynte å synge og spille før hun kunne snakke ordentlig. På fritiden driver hun med konkurransesvømming, sang, dans og fotball.

Sangen hennes handler om henne selv, hvor hun bor og hva hun liker. Hun er stolt over stedet hun kommer fra og ville lage en sang om dette. Hun synger et refreng på samisk i låten. Ingebjørg har opptrådt med sang og dans bl.a. på UKM og Samefolkets dag.

«Bussen heim» (Unknown, 2018) er favorittlåten fra MGPjr.

Line fra Randaberg

Ung jente med gammelrosa genser, langt hår og stort smil.

SKJULE FØLELSER: Låten «Masken» handler om å late som om man har det fint når man egentlig føler seg trist og lei.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Masken».

Line (2008) går i klasse 8B på Grødem skole. Hun har sunget hele livet. På fritiden danser hun Hip hop på Steps dansestudio, spiller piano, fotball og synger i Randaberg Soul Children.

Sangen hennes handler om å ta på seg en maske når man er blant folk. På den måten kan man late som om man har det fint når man egentlig føler seg trist og lei. Og da ser heller ikke andre hvor vondt en kan har det inni seg.

Favorittlåt fra MGPjr er «Trenger deg» (Sval, 2011)

Rafa og Einar fra Oslo

To unge gutter, en med lys hettegenser, en med blå. Begge smiler mot kamera. Gul bakgrunn.

VENNSKAP: Rafa og Einar deltar i årets MGPjr med en låt om hvordan en nær venn kan sammenlignes med et søsken.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Broder»

Rafa (2006) og Einar (2007) går på St Sunniva skole i Oslo. Begge synger i skolekoret, og har også opptrådt sammen med egne sanger. Både Rafa og Einar spiller både piano og fotball flere ganger i uken. Låten deres handler om vennskap, og om en venn som alltid vil være der. Den er inspirert av hvordan en nær venn kan sammenlignes med et søsken.

De har flere favorittlåter fra MGPjr. Einars favoritter er «Her for deg» (Eirik, 2017), «Når jeg ser på deg» (Henrik, 2013) og «Sjokoland» (Drops, 2006). Rafas favoritter er «Her for deg» og «Når jeg ser på deg».

Sophie fra Hommelvik

Jente med dongerijakke, rosa kjole og langt hår.

OMSORG: Sophie fra Hommelvik deltar i årets MGPjr med låten «Hjertevænn». Den handler om å strekke ut ei hånd til noen som ikke har det så bra.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Hjertevænn»

Sophie (2012) går i 4. trinn på Sveberg skole, utenfor Trondheim. På fritiden driver hun med cheerleading, synger og spiller/øver på piano og liker å lage sanger. Hun henger også med venner.

Sophie begynte å synge samtidig som hun lærte å snakke. «Hjertevænn» handler om vennskap, omsorg og om å strekke ut en hånd til noen som ikke har det så bra. Hun ble inspirert av andre MGPjr-sanger til å skrive sangen sin.

«Online» (Mathea-Mari, 2014) er favorittlåten fra MGPjr.

Stella fra Skjeberg

Ung jente med lys genser som det står Milano i grønt på. Langt hår med flette. Jeans.

STOL PÅ DEG SELV: Stellas låt handler om å lage gode dager, være seg selv og å stole på den man er.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Låt: «Du er du og det er deg»

Stella (2010) går 6. trinn på Hornes barneskole. På fritiden hører Stella mye på musikk og synger. Hun er mye stallen og rir på rideskolen, og hjelper til med dyrene på nabogården.

Stella er ofte på besøk hos mormor og «besse», som hun deler musikkinteressen med. Sangen hennes handler om å være seg selv, lage seg gode dager og stole på seg selv.

Favorittlåten fra MGPjr er «Kan ikke la deg gå» (Hennika, 2020).

Lisa og Tobias fra Frekhaug

Ung jente og gutt i fargerike klær

SØSKEN: Når er man for liten, når er man for stor? Lisa og Tobias deltar med låten «Akkurat passe».

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Akkurat passe»

Lisa og Tobias er søsken og låten de deltar med har de skrevet sammen. Den handler om at man noen ganger er for stor til å kunne gjøre ting, mens andre ganger er man for liten. De lurte derfor på når man egentlig er akkurat passe.

Lisa (2013) går i 3. trinn på Sagstad Skule. På fritiden er hun med venner, rydder og pynter rommet, synger masse og danser, hører på musikk og ser på TV. Hun går også på et sang & danssenter som heter Zing Zang, og har stått en del på scenen forskjellige steder. Favorittlåten fra MGPjr er «Når jeg ser på deg» (Henrik, 2013) «Aldri gi Opp» (CAOS 2019).

Tobias (2011) går i 5 trinn på Sagstad Skule. På fritiden går han på Taekwondo, synger og danser, spiller fotball, henger med venner, og gamer. Han har alltid likt å synge, men begynte på sang og dansestudio sommeren 2021. Hans favorittlåt fra MGPjr er «Musikkens Budskap» (Maria, 2019) og «Aldri gi Opp» (CAOS 2019).

William fra Røyken

Ung gutt med krøller og blå hettegenser. Gul/grønn bakgrunn

JAGER VEKK TANKER: Låten William deltar med handler om å legge vekk plagsomme tanker som gjør det vanskelig å sove.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: «Tusen tanker»

William (2009) går i 7. trinn på Midtbygda skole i Røyken. Han har sunget hele livet, men begynte ordentlig i 2018 da han var med på musikalen Annie på Art Musikal- og ballettskole.  

På fritiden går han på musikalkompani, tar sangtimer og danser hip hop, jazz, klassisk og stepp. Han spiller også fotball på ROS og liker å henge med venner. William har stått en del på scenen. Han har blant annet spilt jeg Pinky i Det Kongelige Sjørøver teater i Dyreparken i Kristiansand, og på Folketeateret med musikalen Chess.

Låten hans handler om å legge alle forskjellige tanker vekk og bare drømme seg bort. Han ble inspirert av seg selv, fordi han ofte kan bli frustrert av alle tankene som kommer når han har lagt seg, som gjør det vanskelig å sove.

Favorittlåt fra MGPjr er «Så sur da» (Unik 4, 2013).

Dep fra Steinkjer

To unge gutter, svartkledt og med langt hår i hestehale.

BLACK METAL: Dep fra Steinkjer stiller i kategorien Black Metal. Det er første gang i MGPs historie at denne kategorien er med.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

LÅT: Kald mann

Gaute (2006) og Tønder (2007), alias Dep stiller med Black Metal, som er med som kategori for første gang i MGPjrs historie. De har kjent hverandre siden barneskolen og går nå på Steinkjer ungdomsskole: Gaute i 10. og Tønder i 9. klasse.

Dep har spilt sammen i 3,5 år. På den tiden har de spilt en del konserter sammen på lokale scener, spesielt i forbindelse med arrangementer i regi av Steinkjer Pønkforening. De har også vært med på UKM. Siste konsert var på Hilmarfestivalen på Steinkjer, (folkemusikkfestival), hvor de var invitert til bla å gjøre gamle sanger/stev fra Henning i sin egen sjanger.

Gutta innrømmer glatt at de har hørt veldig lite på MGPjr-låter, så her har de ingen favoritter.

MGPjr går av stabelen lørdag 28. mai.