Hopp til innhold
Info fra NRK

Dette er årets artister i Melodi Grand Prix

Disse 21 artistene skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpool i mai.

MGP 2023
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Årets sesong består av tre delfinaler der de tre artistene med flest stemmer går videre. Ni artister møtes i den store finalen i Trondheim Spektrum lørdag 4. februar.

Delfinale 1 lørdag 14. januar

Ulrikke Brandstorp: «Honestly»

Ulrikke Brandstorp
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Jim Bergsted, Helge Moen, Ben Adams, Ulrikke Brandstorp, Joshua Oliver og Christoffer Gunnestad

Ulrikke Brandstorp har hatt et stort hjerte for Melodi Grand Prix i mange år. Flere husker henne fra 2020-sesongen da hun vant konkurransen med låten «Attention». Det året ble Eurovision avlyst, men nå er hun tilbake mer sulten og motivert enn noen gang. De siste årene har publikum sett henne som Trollet i Maskorama, i gjørma på Kompani Lauritzen, og ikke minst i hovedrollen som Sophie i musikalen Mamma Mia.

Ulrikke er tilbake i MGP med sin mest personlige låt så langt, «Honestly». Låten er basert på hennes eget liv, og handler om hvordan man ønsker å være der for noen man er glad i når de går gjennom vonde opplevelser. Ofte er det vanskelig å vite hvordan man kan stille opp best mulig for den andre, uten å miste hverandre helt. Samtidig oppstår et øyeblikk hvor man innser hvor mye denne relasjonen betyr for en. Ingen meg uten deg – et budskap hun tror mange vil kjenne seg igjen i.


Eirik Næss: «Wave»

Eirik Næss
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Viktor Ljungqvist, Amalie Olsen og Eirik Næss

Eirik Næss (35) er en artist og låtskriver fra Larvik. Han flyttet til London rett etter videregående, bodde der i sju år og brukte mye av tiden på å spille egen musikk i byen. Eirik har vært session-gitarist i Oslo siden han flyttet til hovedstaden, hvor han blant annet har vært med i Stjernekamp-bandet. Han spiller fortsatt i flere band og gjør alt fra heavyrock til juleturné i løpet av et år. Siden koronaperiodens begynnelse har Eirik brukt mye tid på å skrive musikk. Han har blant annet vært i Nashville, Bahamas, Amsterdam, Seychellene og Seoul for å skrive nye låter. I fjor dro han til Maldivene etter å ha blitt kontaktet på Instagram. Der møtte han artisten Ljung og de fant raskt tonen. I ettertid har de reist mye sammen og skrevet flere låter. En av disse er låta «Wave», som handler om å gripe sjansen og si ja til de mulighetene livet har å by på. De har skrevet låta sammen med Eiriks venninne Amalie Olsen.


Kate Gulbrandsen: «Tårer i paradis»

Kate Gulbrandsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Kjetil Mørland og Kate Gulbrandsen

Kate Gulbrandsen (57) er et velkjent navn i musikkbransjen. Hun er fra Slemmestad og bor nå i Hokksund. Kate har drevet med musikk siden hun var rundt 7 år gammel. På 80-tallet var hun med i en rekke sangkonkurranser. Hun vant en lokal popkonkurranse i 1985 med låta «Første forsøk», som gjorde at hun fikk være med i Pop-festival i Egypt samme året. Hun deltok også i World Popular Song Festival i Japan i 1986, og vant Golden Award med låta «Carnival». Låta er skrevet av Rolf Løvland, som Kate har samarbeidet mye med gjennom karrieren.

Kate ble virkelig kjent for det norske folk etter seieren i MGP 1987 med sin fengende låt «Mitt Liv» og sitt høye hår. I 1994 sang Kate låta «Welcome to Lillehammer», som Rolf Løvland skrev i forbindelse med OL på Lillehammer. Fire år senere var hun stemmen bak Paralympics-låta «Med gullet for øyet», skrevet av Jørn Hansen. I etterkant har Kate vært å se på mange scener i inn- og utland, samt TV-opptredener på Beat for Beat, Stjernekamp og Allsang på grensen. Nå er hun klar for å entre MGP-scenen igjen med låta «Tårer i paradis».


Rasmus Thall: «TRESKO»

Rasmus Thall
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Rasmus Simon Vedvik Thallaug, Farida Louise Bolseth Benounis og Robin Alexander Vedvik Helmersen

Rasmus Thallaug (30) er en låtskriver, produsent og artist fra Tønsberg. Han går under artistnavnet Rasmus Thall, og har holdt på med musikk i 15 år. I MGP i fjor var han både produsent, medlåtskriver og pianist på kjæresten Faridas bidrag «Dangerous». Nå er han tilbake i konkurransen med en låt han skal synge selv. Rasmus er barnebarnet til den kjente artisten Anita Thallaug, som deltok i samme konkurranse ved flere anledninger på 60-tallet. I år er det 60 år siden hun var den norske representanten i ESC med låta «Solhverv». Nå er det barnebarnets tur til å stå på MGP-scenen, og det skal han gjøre med låta «TRESKO». Rasmus har skrevet den sammen med Farida og hans eldre storebror, Robin. Låta handler om broren og hverdagen hans etter en ulykke han ble utsatt for i 2010. Han fikk en isblokk i hodet og måtte lære seg å gå på nytt. Rasmus har et nært forhold til begge brødrene sine, og det er nettopp Robin som har vært en musikalsk inspirasjon gjennom oppveksten.


Alessandra: «Queen of Kings»

Alessandra Mele
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Henning Olerud, Stanley Ferdinandez, Alessandra Mele og Linda Dale

Alessandra Mele er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden etter å ha fullført videregående. Hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og ville videreutvikle interessen for musikk. Fra hun var veldig liten begynte hun å synge, danse og lage mat sammen med moren sin til lyden av Frank Sinatra. Hun deltok i sin første sangkonkurranse da hun var 6 år og vant med ABBA-klassikeren «Dancing queen». Hun elsker å stå på scenen og føler at dette er stedet hun kan være seg selv. Alessandra har studert piano og har jevnlig sangundervisning hos en pedagog i Italia. Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI. Låta «Queen of Kings» handler om å tørre og være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.


Byron Williams Jr + JOWST: «Freaky For The Weekend»

Byron Williams Jr. & Jowst
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Byron Williams Jr og Joachim With Steen

En musikk-match made in Oslo! Da artisten Byron Williams vokste opp i varme Miami, ante han ikke at han skulle ende opp på MGP-scenen i lille, kalde Norge. MGP var faktisk noe av det første han så på TV da han flyttet til Fredrikstad. Da tenkte han at han skulle stå på den scenen selv en gang – og nå er det i ferd med å bli en realitet. Byron har vært medlem av gruppen The Drifters, og er kjent for mange gjennom deltakelsen i The Voice i 2021.

Joakim With Steen (Jowst), som vant Melodi Grand Prix med «Grab the Moment» i 2017, har siden blitt strømmet over 30 millioner ganger, vært på over 400 000 individuelle spillelister og nådd over to millioner månedlige lyttere på Spotify. Jowst har delt scene med artister som MØ og ItaloBrothers, spilt på VG-lista og festivaler i hele Europa, og deltatt i Eurovision i Ukraina foran mer enn 187 millioner seere. Sammen med Byron lager han fengende EDM-pop, og de er straks klare med en felles EP som inkluderer MGP-bidraget «Freaky For The Weekend». Låta handler om å gjøre seg klar for fest – og det har gutta store planer om å gjøre i MGP også.


Umami Tsunami featuring Kyle Alessandro, Kristian Haux & Magnus Winjum: «Geronimo»

Umami Tsunami
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Bjørn Olav Edvardsen, Sindre Timberlid Jenssen, Lasse Midtsian Nymann og Kristian Lund.

Umami Tsunami er et kollektivprosjekt som oppstod sommeren 2022. Dette er et felleskap med låtskrivere, artister, produsenter og folk som jobber med design og visuelle uttrykk. For hva skjer når europeisk popmusikk lar seg inspirere av asiatisk popmusikk? Det ble utgangspunktet for Umami Tsunami. Tre unge talenter er feature-artister på Umami Tsunamis MGP-låt «Geronimo». Kyle Alessandro (16) fra Steinkjer er kjent fra TV-program som Norske talenter og Allsang på grensen. Han har samarbeidet med anerkjente artister og produsenter som André Jensen fra duoen Hagle, Jesper Borgen, Erik Fjeld, Ola Klæbo (OKEY) og Lars Rosness. Kristian Haux (20) fra Åmli kommer fra en musikalsk familie og har sunget så lenge han kan huske. I 2020 prøvde Kristian lykken i Idol. Kristian har jobbet mye med barn og ungdom og har blant annet vært parkour-instruktør, i tillegg til lærervikar og støttekontakt. Sistemann i gruppa, Magnus Winjum (17) fra Lillestrøm, har deltatt i MGPjr og vært med på blant annet BlimE! og Allsang på grensen. Han har holdt flere konserter og vært på juleturneer. I tillegg har Magnus hatt hovedrollen som Troy i High School Musical, jobbet som stemmeskuespiller i flere serier, og vært skuespiller i serien Klassen på NRK.


Låtene i delfinale 1 slippes i strømmetjenestene mandag 9. januar.

Delfinale 2 lørdag 21. januar

Sandra Lyng: «Drøm d bort»

Sandra Lyng
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Sandra Lyng, Erlend Torheim, Ferdinann West og Kristina Blakli

Sandra Lyng (35) fra Mosjøen ble kjent for mange etter at hun deltok i Idol som 16-åring. Hun har etter hvert fått lang fartstid fra musikkbransjen som både artist og låtskriver. I tiden etter Idol ga hun ut singelen «Sommerflørt», som lå på toppen av VG-lista gjennom fem uker. Etter debutalbumet var hun på turne og var på ulike TV-opptredener. Hun var deretter bosatt en periode i Brasil og USA, hvor hun jobbet som låtskriver og jaktet på et nytt uttrykk som artist.

I tillegg til å skape hits som «Play My Drum», som er strømmet nærmere 30 millioner ganger på Spotify, har Sandra dukket opp regelmessig på TV-skjermene. Hun har blant annet vært meddommer i Idol junior, vært deltager i 71 grader nord, og var med på Stjernekamp høsten 2020, der hun sikret seg en 2. plass. I 2021 var hun også å se på Med Monsen på villspor. I fjor var Sandra med som låtskriver i MGP på låten «Someone», fremført av NorthKid.

Sandra ønsker å bruke sine dyrt kjøpte erfaringer gjennom livet til noe positivt, og har jobbet hardt for å snu vonde opplevelser til en styrke. De siste årene har Sandra fokusert på familie, på utdanning innen mental trening og holder nå kurs i livsmestring. Nå deltar hun for første gang som artist i Melodi Grand Prix med en selvskreven låt. «Drøm d bort» handler om sårbarhet, håp og styrke. Sønnen hennes kaller den «styrkesangen».


JONE: «Ekko Inni Meg»

JONE
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Morten Franck, Christopher Colin Archer, Christine Ekeberg, Audun Agnar Guldbrandsen og Silje Blandkjenn

Jonas Nes Steinset (26) fra Lier, med artistnavnet JONE, deltar i Melodi Grand Prix for første gang. Med låten «Ekko Inni Meg» kommer han med en fengende låt som gjør at du får lyst til å danse. Etter et skolebytte i 9. klasse ble han introdusert for musikk, noe som førte han videre til en bachelorgrad i låtskriving og produksjon på Høyskolen Kristiania. Her møtte han Daskeladden, sin faste kompanjong som han i dag turnerer og produserer all musikk sammen med. Siden 2020 har JONE spesialisert seg på allsangvennlig og fengende festmusikk, med singler som «Et sted på Montebello», «Jag gillar dig» og «Livet på bøgda». I 2021 ble han Spellemann-nominert i kategorien festmusikk, og mottok gulltrofé for singelen «Eventyr». JONE har blitt sammenlignet med navn som TIX, Cir.Cuz og Halva Priset/Katastrofe. Dette er også artistkolleger han alltid har sett opp til og latt seg inspirere av. Med egne konserter, og som oppvarmere for Hagle, TIX, Staysman og Ringnes Ronny, har de opplevd en stadig økende popularitet. JONE har samlet sett nær 10 millioner avspillinger på strømmetjenestene. Deltakelsen i Melodi Grand Prix er en milepæl i den unge bygdeguttens karriere så langt.


Swing’it: «Prohibition»

Swing'it
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Martin Jarl Velsin, Jonah Charles Hitchens, Vebjørn Mamen og Sam Peter Norris

Swing'it startet karrieren som gatemusikanter i Tønsberg i 2014. Drømmen var å vise verden at gladjazzen hører hjemme i musikkverdenen også på 2020-tallet. Bandet har siden den gangen spilt hundrevis av konserter rundt omkring i Norge, Europa og USA. De har spilt på alt fra store festivalscener til private yachter i Ibiza, paradekonserter i New Orleans, hemmelige jazzklubber i London og cruiseskip i Karibien. I 2018 lagde de konseptet «Prohibition», et show med 1920-talls dans, burlesque, cabaret og musikk der alle i publikum kler seg opp i Gatsby-stil. Dette kulminerte i Norges største nyttårsfest med 750 mennesker da de feiret «Det nye 20-tallet» ved inngangen til 2020. I 2021 solgte de ut Samfundet i Trondheim på under 24 timer. Bandet har i en årrekke vært fast inventar på Norges største jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, og har tross deres unge karriere rukket å bli det mestspillende bandet i festivalens 58 år lange historie med 74 konserter. For tiden reiser de rundt i storbyer i Europa og spiller for tusenvis av mennesker i byer som Berlin, London, Amsterdam og Paris, før de vender hjem til Norge og MGP. Bandet består av Martin Jarl Velsin fra Tønsberg, Leif Peter Vilhelm Grahn fra Fredrikstad, Edvard Bondi Knowles fra Bærum, Jan Ivar Ekroll fra Skodje, Vebjørn Mamen fra Asker, Håvard Mathisen Tanner fra Skoppum og Håkon Kvam fra Oppdal.


Ella: «Waist»

Ella
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Raphaela Antônia Souza Silva, Timothy John Adam Gosden, Tristan Henry og Isabell Røren Hannevig

Ella (24), også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans «La Luna»-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret «Palácio das Artes» som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017. Hun ser på Tromsø som sin hjemby.

I 2022 ga hun ut debutsingelen «Criminal». Låta, med de franske og brasilianske superstjernene Franglish, Xamã og JS O Mão de Ouro, ble soundtracket til den brasilianske filmen «Me Tira da Mira», som hadde premiere i Brasil i mars i fjor.

Med singelen «Oh!» fortsatte Ella og blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose. På slutten av fjoråret var Ella blant hovedartistene på festivalen «Paris Latino», og ga også ut en remiks av den brasilianske megahiten «Tudo OK». På dette prosjektet inviterte hun med seg tidligere MGP-deltaker Royane. Med låta «Waist» gir Ella et fyrrig stykke Brasil til det norske folk.


Alejandro Fuentes: «Fuego»

Alejandro Fuentes
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Alejandro Fuentes, Nermin Harambasic, Chris Young og Mateo Camargo

Alejandro Fuentes (35) fra Chile og Kristiansand ble vi første gang kjent med gjennom Idol i 2005. Etter den konkurransen ga han ut debutalbumet «Diamonds or Pearls», som lå til sammen 17 uker på VG-lista. Alejandro har hatt suksess både som soloartist og som en del av De nye Gitarkameratene. Sammen med Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm turnerte han landet rundt for fullsatte saler med «Hallelujah – Live». Suksessen endte med Spellemann-pris i 2006 og ny turne både i 2009 og 2019.

Alejandro deltok i MGP 2018 med kjærlighetssangen «Tengo Otra». I likhet med årets bidrag «Fuego», så var også den låta på spansk. Samme år bestemte han seg for å prøve ut en artistkarriere på spansk i Latin-Amerika. Han jobber nå med flere latinske og Grammy-prisvinnende produsenter som Angel Pututi og Beatriz Cezar.

I 2021 ga han ut «Miss Favela» med Tshawe Baqwa og Admiral P. Alejandro er som mange norske artister godt bevandret i flere underholdningsformater på TV. Ved siden av MGP blir han også å se i 71 grader nord i vinter.


Bjørn Olav Edvardsen: «Turn Off My Heart»

Bjørn Olav Edvardsen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Bjørn Olav Edvardsen, Christian Ingebrigtsen og Henrik Tala

Bjørn Olav Edvardsen (40) er en artist, skuespiller og låtskriver bosatt i Nord-Odal, men oppvokst på Tromøy utenfor Arendal. Han debuterer i Melodi Grand Prix som artist, noe han har drømt om hele livet. Bjørn Olav fikk sitt gjennombrudd som artist da han ble finalist i Idol i 2005. Siden har han gjort seg bemerket på mange scener og TV-produksjoner, blant annet The Voice. Han driver i dag et eget plateselskap og har jobbet med flere norske artister. Bjørn Olav mener selv at det å få synge duett med Sissel Kyrkjebø i 2015 står som et foreløpig høydepunkt i hans artistkarriere.

De tre siste årene har han utforsket og utviklet låtskrivingen. Han var låtskriver i MGP i 2021 på finalebidraget«I Can't Escape».I år er han ogsåen av låtskriverne på bidraget «Geronimo», som Umami Tsunami skal opptre med i første delfinale. Låten han selv skal synge heter «Turn Off My Heart», som han har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen og Henrik Tala. I låten formidler han et ønske om å kunne «skru av» følelsene og hjertet sitt for å få en pause fra tankekjør, angst og fordommer. Nå står han på MGP-scenen sterkere og tryggere enn noen gang, med et brennende ønske om å dele hjertet sitt med resten av Norge og Europa.


Elsie Bay: «Love you in a dream»

Elsie Bay
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Elsa Søllesvik, Andreas Stone Johansson og Tom Oehler

Elsa Søllesvik (26) er en artist og låtskriver som har vært i bransjen i mange år, tross sin unge alder. Haugesund-jenta fikk sitt store gjennombrudd som 17-åring med popsuksessen Elsa & Emilie, som ledet til blant annet by:Larm, P3-listing, Lindmo og VG-lista. I skrivende stund er duoen strømmet over 50 millioner ganger på Spotify.

Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannprisen med albumet «Endless Optimism», som har gitt lyd til TV-serien Skam. Hun har også skrevet og synger introlåten til den koreanske TV-serien The Queens House, som hadde premiere i 2021. De siste årene har Elsa jobbet aktivt som låtskriver. I løpet av 2022 var hun innom land som Tyskland, Østerrike, Sverige, Sveits og Sør-Korea i forbindelse med dette arbeidet.

Elsa har vært sterkt involvert i MGP de siste årene. Hun skrev finalebidraget «Witch Woods» i 2021. I fjorårets utgave deltok hun med to bidrag. Hun skrev finalelåten «Hammer of Thor», samt «Death of Us», som hun sang selv og endte på topp fire med. I år er hun tilbake som låtskriver på Eline Thorps låt «Not Meant to Be», i tillegg til at hun selv skal fremføre låten «Love you in a dream», under sitt soloprosjekt Elsie Bay.


Låtene i delfinale 2 slippes i strømmetjenestene mandag 16. januar.

Delfinale 3 lørdag 28. januar

Skrellex: «Love again»

Skrellex
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Kai Thomas Ryen Larsen, Michael James Down, Will Taylor, Primoz Poglajen og Jonas Gladnikoff

Kai Thomas Larsen (36), med dragartistnavnet Skrellex, er fra Moss og bosatt i Oslo. Han er en kjent profil for mange etter flere år i rampelyset. Han har gått på Bårdar-akademiet og har jobbet som musikal- og showartist siden 2007. Kai Thomas har blant annet hatt hovedrollen som Romeo i Lykken er – et Grand Prix-eventyr på Edderkoppen teater. Han kom på 2. plass i talentshowet Grease, og vant tittelen “Mr. Gay Norway” i 2008. I 2010 ga han ut låten «Be Proud», «Mr. Gay Europe» sin offisielle låt, og reiste Europa rundt og opptrådte med den.

Det er dragartisten Skrellex som deltar i MGP. Da hun var med i All Together Now reiste 99 av 100 dommere seg fra stolene sine. Vi har også sett Skrellex som mentor i Drag Me Out, som Drag Queen i serien Drags og som gjest i diverse programmer. Skrellex jobber for Wallmans On Tour og har turnert med dem det siste året. Nå er Skrellex klar for den store MGP-scenen.


Tiril Beisland: «Break It»

Tiril Beisland
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Emma Steinbakken, Emelie Hollow, Lars Rossnes og Benjamin Pinkus

Tiril er en 21 år gammel artist og låtskriver fra Lillestrøm. Omgitt av en svært musikalsk familie har oppveksten hennes stort sett dreid seg om dans, teater og ikke minst musikk. Fra tidlig alder av likte hun å skrive, noe som resulterte i at hun skrev både bøker og sangtekster alene og sammen med venner. I dag er historiefortelling og formidling det viktigste i musikken hennes. Tiril henter inspirasjon fra store navn som Adele, Florence + The Machine og Christina Aguilera. Hun har mye erfaring med å stå på scenen som blant annet skuespiller i Skedsmo Amatørteater, danser i Norsk Ballettinstitutt og som fylkesrepresentant i UKM. Hun har hatt et brennende ønske om å bli artist siden hun gikk på barneskolen, og drømmen ble med ett mer oppnåelig etter året hennes på popmusikk-skolen LIMPI. I tiden etter har Tiril lagd mye ny musikk som hun gleder seg til å dele. Nå er hun klar for å debutere som artist i MGP.


Akuvi: «Triumph»

Akuvi
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Akuvi, Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov og Konstantinos Vlastaras

Akuvi (28) er en norsk-ghanesisk artist, låtskriver og entertainer. Hun deltok i Melodi Grand Prix i 2020 med låta «Som du er». Hun er også kjent som stemmen bak animasjonskarakteren Dolores i Disney-filmen Encanto, samt rapperen Karma i Netflix-serien Karmas verden. Asker-jenta har bodd i Sør-Afrika i fem år i forbindelse med studier, og det var også her hun startet å utforske det som nå er hennes musikalske landskap. Akuvis ghanesiske røtter skinner gjennom i det rytmiske, afrobeat-pregede lydbildet. Samtidig har tekstene i låtene hennes, som er basert på sidene i Akuvis egen dagbok, ofte en kompleks dybde. Hun leverer tekster om begravde drømmer, fortapt kjærlighet, identitet og ubesluttsomhet, med en stemme som bærer preg av motsetninger som attitude, sårbarhet og humor. Akuvis nyeste singel, «What We Are», ble nevnt i NRK P3s «Best akkurat nå»-liste da den ble utgitt i mai.


Atle Pettersen: «Masterpiece»

Atle Pettersen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Hannah Dorothy Bristow og Atle Pettersen

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa.

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten «World On Fire», og nå er han klar til å stå på MGP-scenen igjen med «Masterpiece».


Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Eline Thorp
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Jonas Holteberg Jensen, Andreas Stone Johansson, Elsa Søllesvik og Eline Thorp

Eline Thorp (29) kommer fra Hamarøy i Nordland, men bor i Oslo. Hun holdt sin aller første konsert på Bodø-festivalen Kjerringråkk da hun var 16 år, og i ettertid fikk hun et kjent navn i musikkbransjen. Hun ble «Ukas Urørt» i 2011, og spilte samme år på festivaler som by:Larm, Hovefestivalen, Slottsfjell- og Buktafestivalen. Hun skaffet seg senere band, og debutsingelen «The Game» ble radiolistet både i Norge og Storbritannia. Debutalbumet «Mirror’s Edge» fikk terningkast fem i VG da plata kom i 2014. På den påfølgende turneen fikk hun sceneskrekk, noe som gjorde at hun trakk seg fra rampelyset i en lang periode. En av grunnene til dette var at hun ble engstelig og usikker da hun innså at publikum hørte på musikken hennes og det hun hadde på hjertet. I mellomtiden har hun tatt en master i religion og samfunn, jobbet på forskjellige museer, og i februar går hun inn i en ny jobb som formidlingsansvarlig på Hamsunsenteret. Eline er lidenskapelig opptatt av museum og kulturformidling. På grunn av sceneskrekken har hun holdt seg borte fra rampelyset i åtte år, med unntak av noen få arrangementer på ulike steder. Siden debutalbumet har hun utviklet seg som menneske og funnet gleden i popuniverset. Nå gjør hun comeback på den store scenen – og debuterer som artist i MGP.


Maria Celin: «Freya»

Maria Celin
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Sindre Timberlid Jenssen, Anna Timgren, Gaute Ormåsen, Benjamin Alasu og Erik Fjeld

Maria Celin Strisland er en 25-åring fra Mandal. Hun har alltid elsket å stå på scenen og har spilt både teater og musikaler siden hun var 9 år gammel. Noen av disse er blant annet Rock of Ages, Footloose og High School Musical. Hun var med i The Voice i 2017 og kom da blant de 15 beste. Under den konkurransen covret hun låta «Runnin’» av Beyoncé, en versjon som i skrivende stund har 3,5 millioner avspillinger på Spotify og 8,4 millioner visninger på YouTube. I etterkant av deltakelsen i The Voice ble hun kontaktet av en castingansvarlig i America’s Got Talent, som lurte på om Maria ønsket å delta i showet. Tilfeldigheter gjorde at det ikke lot seg gjøre. I stedet har det blitt andre prosjekter for den blide sørlandsjenta. Hun ble kontaktet av Gaute Ormåsen etter The Voice-deltakelsen, som også lot seg imponere av stemmen hennes. Han lurte på om Maria var interessert i å høre og synge gjennom låta «Freya». Hun elsket den og gleder seg nå enormt til å fremføre den for hele det norske folk.


Stig van Eijk: «Someday»

Stig van Eijk
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Tekst og melodi: Stig van Eijk og Beate Helen Thunes

Det har gått 24 år siden Stig van Eijk fikk sitt store gjennombrudd som artist. I 1999 vant han den norske MGP-finalen, og som 17-åring representerte han Norge i Eurovision i Jerusalem med en ungdomslåt. Singelen «Living my life without you» og påfølgende album solgte begge til gull. Samme år som han vant MGP ble han også belønnet med tittelen «Årets mannlige artist» på Hit Awards. Stig jobber målrettet som tekstforfatter, komponist, og produsent, og skriver også musikk for andre artister. I 2002 skrev Stig vinnerlåta til Heinz Winckler, «Once in a lifetime», som til slutt vant Idol i Sør-Afrika. Den solgte til dobbelplatina. Stig skrev også en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002. Stigs musikk har nådd et stort publikum og han har stått på scener rundt i hele verden. Nå er Stig aktuell med flere plateprosjekter i 2023. Han er blant annet vokalist i bandet Black Ballroom, som har spilt inn plate i det gamle David Bowie-studioet Sono studios. Han er også en av skaperne bak barnesuksessen «Trollala». Reggae er en av sjangrene han brenner aller mest for, og med låten «Someday» håper han at vi alle blir mer bevisste på hva som skjer rundt oss. I verden, men også i nære relasjoner.


Låtene i delfinale 3 slippes i strømmetjenestene mandag 23. januar.