Hopp til innhold
Info fra NRK

Møt deltakerne i Bake­mester­skapet sesong 2

Ti spente deltakere står klare ved startstreken for å kjempe om tittelen Norges beste hobbybaker. Hvem har det som skal til for å nå helt til topps og stå igjen som vinner?

Bakemesterskapet er tilbake 4. mars.

Etter flere runder med auditions, prøvebaking og smaking, er det disse fem kvinnene og fem mennene som skal kjempe om dommernes gunst når Bakemesterskapet er tilbake på skjermen med 16 søte og knasende episoder i NRK TV og på NRK1 fra og med tirsdag 4. mars.

Hver uke får deltakerne bryne seg på ulike oppgaver som setter dem på prøve, fra luftige boller til perfekt pyntede kaker.

Møt deltakerne i Bakemesterskapet sesong to:

Annelin Skjei, 35 år fra Sauda. Bor i Bergen

En kvinne med nøttebrunt hår til skuldrene lener seg mot en kjøkkenbenk og smiler forsiktig. Hun har på seg blå dongeri-t-skjorte og brunt forkle.

Annelins spesialitet er kaker og søtbakst, gjerne med elementer fra naturen.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Annelin er biolog, tobarnsmamma, og matte- og naturfagslæreren som elsker blomster og natur! Hun putter naturen i kakene sine med spiselige blomster og er ikke redd for å dra på litt ekstra med humor og litt drøye kaker når hun svinger seg på kjøkkenet. Annelin er en omsorgsfull person som er klar for å gyve løs på utfordringene som nå står i kø i baketeltet i Bergen.

Bawer Abbasi, 20 år fra Rælingen

En mann med kort sort hår, litt skjegg og bart smiler mot kamera. Han har briller og lener seg mot en kjøkkenbenk. Han har på seg blå skjorte og brunt forkle.

Noe av det beste Bawer vet er ostekake!

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Journaliststudenten Bawer er en hardtarbeidende og familiekjær kar med stort konkurranseinstinkt. Du har kanskje allerede sett ham på TV? Han var nemlig en av bryllupsplanleggerne med baking som sin store hobby i NRK-serien Bryllupsfeber. Bawer er oppvokst i en iransk familiebedrift som arrangerer bryllup og baker kaker. Mammaen hans er mentor både på kjøkkenet og i livet.

Cathrine Dokken Belsheim, 38 år fra Valdres

En kvinne med rett blondt og skulderlangt hår lener seg mot en kjøkkenbenk. Hun har på seg blå og hvitstripete t-skjorte og brunt forkle. I bakgrunnen kan vi se en miksmaster.

Cathrines hemmelige baketriks er å slenge oppi litt øl i vaffelrøra.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Møt fotografen som drømmer om å åpne egen konfektbutikk! Cathrine elsker å være kreativ, og bakingen har vekket en ny lidenskap i henne i voksen alder. Hun mister ikke motet når det dukker opp utfordringer på kjøkkenet og elsker å få til noe som ikke alle kan. Cathrines spesialiteter er hvit sjokoladekonfekt med pasjonsfrukt og sjokoladekake med bringebærmousse.

Fredrikke Reithaug Blekastad, 21 år fra Oslo

En kvinne med håret oppsatt med pannelugg har på seg en blå t-skjorte med mønster og brunt forkle. Hun smiler.

Fredrikke elsker den klassiske italienske kaffedesserten tiramisu.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Fredrikke er en skikkelig bakenerd! Hun vil jobbe med desserter på fulltid og drømmer om å gi ut bok og åpne eget konditori. Nå jobber den unge servitøren i en flott Michelin-restaurant der hun vil lære mest mulig. Som en svamp får hun inspirasjon av de store heltene, ikke minst oldemor – som var Norges første kvinnelige konditor.

Henrikke Lahn-Johannessen, 29 år fra Bergen

En dame med mørkeblondt krøllete hår smiler og lener seg mot en kjøkkenbenk hvilende på hendene. Hun har på seg oransje skjorte med vide ermer og et brunt forkle.

Henrikke elsker surdeig, men kan fint hoppe over kjedelig bløtkake.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Den sprudlende bergenseren Henrikke bor med samboer og en finsk lapphund. Under pandemien begynte hun å eksperimentere med surdeig, noe som fort ble en stor hobby. Av yrke er Henrikke fysioterapeut, og hun elsker å danse. Kan det tenkes at hun benytter anledningen til å imponere dommerne med en ekte diskokule-kake i baketeltet? Den som lever, får se!

Linda Rorgemoen, 50 år fra Skien. Bor i Oslo

En dame med langt blondt hår lener seg mot en kjøkkenbenk med hendene samlet. Hun har på seg en lillastripete skjorte og brunt forkle.

Lindas favorittkake er suksessterte.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Møt Linda, et sprudlende fyrverkeri av en dame. Hun bor i hovedstaden med samboer og en 2,5 kilo stor pomchi. Nå som alle de voksne barna har forlatt redet, ønsker hun seg barnebarn som hun kan overføre bakegleden sin til. Linda foretrekker de klassiske bakverkene og trekker frem suksessterte som en klar favoritt. Linda jobber som leder i byggebransjen og har lister for hver minste ting. Kanskje det kan gi henne et fortrinn når hun kjemper om seieren i Bakemesterskapet?

Martin Søraa, 30 år fra Bodø. Bor i Bergen

En høy mann med brunt kort hår står bak en kjøkkenbenk. Han smiler og har hendene i kors. Han har på seg lyserosa t-skjorte og brunt forkle.

Martin elsker marsipan og det meste som inneholder pistasjenøtter.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Martin er gjengens gamer fra Bodø med røtter i Steigen. Nå bor han i Bergen med samboer og hund. Martin er ingeniør av yrke, men på fritiden baker han helst marsipankaker. Bakekunsten har han lært av farmoren sin, og Martin elsker å glede andre ved å bake kake til dem. På fritiden spiller han World of Warcraft og ser alt innen fantasy-sjangeren.

Øivind Rogne, 55 år fra Toten

En smilende mann står oppreist og smiler mot kamera med hendene lenende mot en kjøkkenbenk. Han har kort brunt hår med kort skjegg og bart. Han har på seg oransje t-skjorte og brunt forkle.

Øivind mener kranskekake er noe av det mest kjedelige man kan spise.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Møt gjengens tradisjonsbakstambassadør. Øivind går ikke av veien for en lekker fyrstekake når han skal til pers i Norges største bakekonkurranse. Denne mannen har mange spennende historier på lager etter å ha jobbet i mange år som både anestesisykepleier og flyvert. Øivind er frankofil og drømmer om å kjøpe seg et slott i Frankrike og bo der med mannen og sine to franske bulldogger. For ikke å glemme surdeigen «Margit».

Olli Harder, 38 år fra New Zealand. Bor i Stavanger

En mann står oppreist og lener seg mot en kjøkkenbenk med begge hendene. Mannen er skallet og er iført en stripete genser og brunt forkle.

Olli har reist mye i yrket som fotballtrener. Er det en ting han virkelig ikke liker, er det lakris.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Ønsk velkommen til Bakemesterskapets første ''kiwi''. Fotballtreneren Olli elsker å lage mat, spesielt til kjæresten. Han tar utfordringer på strak arm og har et stort konkurranseinstikt. Olli beskriver seg selv som en ryddig kokk, men rotete baker. Han vokste opp med en musikerpappa og liker å spille gitar og bass. Han har til og med et eget par med lykkesokker som han håper kan få ham langt i kampen om å bli Norges beste hobbybaker.

Øyvind Andreas Øverby Nilsen, 17 år fra Løten

En smilende ung mann på 17 år lener seg mot en kjøkkenbenk. I bakgrunnen ser vi en miksmaster. Han har brunt hår og er iført en grønn hettegenser og et lysebrunt forkle.

Øyvind Andreas' største inspirasjonskilde er mammaen som er kokk.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK

Studenten Øyvind Andreas er årets yngste deltaker. Hans største inspirasjon er kokkemammaen. Selv drømmer han om å bli konditor og å konkurrere i sjokolade- og sukkerkunst. Øyvind Andreas har en forkjærlighet for tropiske frukter og sjokolade. Bringebær får vi imidlertid aldri se på hans bakebenk. 17-åringens selvtillit er det ingenting å si på, men hvordan går det i baketeltet med uforutsette tekniske oppgaver, lite søvn og mye stress? Med heiarop fra far og ekspertise fra mor vil vår yngste deltaker være med så lenge som mulig.

Spilles av
Hva er Ulrikkes favorittbakverk?
Neste
13 personer står på rad og rekke smilende skulder til skulder inne i et stort telt innredet som et kjøkken.

Ny gjeng i baketeltet: F.v. Bawer Abbasi, Fredrikke Reithaug Blekastad, Annelin Skjei, Henrikke Lahn-Johannessen, Martin Søraa, dommer Marthe Kilen, programleder Ulrikke Brandstorp, dommer André Løvaas, Øyvind Andreas Øverby Nilsen, Cathrine Dokken Belsheim, Øivind Rogne, Linda Rorgemoen og Olli Harder.

Foto: Lars Kristian Steen / NRK