Hopp til innhold
Info fra NRK

Arian og «Staysman» skal lede MGP 2023

Under dagens sending av StudioP3 ble det kjent at Arianrhod Engebø og Stian Staysman Thorbjørnesen skal lede neste års Melodi Grand Prix.

Arianrhod Engebø og Stian Staysman Thorbjørnsen

Stian og Arian har kun møttes en gang tidligere, under en impro-øvelse, der ble det full klaff.

Foto: Ulrik Kramer / NRK

Arian ble overrasket under sending ved at medprogramleder Nate Kuhunga spilte en ny låt fra Stian «Staysman» Thorbjørnsen, som Arian etter hvert skjønte handlet om henne. Deretter kom «Staysman» inn i studio og spurte om hun ville lede MGP sammen med ham.

Arian

Arian og Nate under sending når det går opp for Arian at hun skal lede MGP.

– Jeg kjenner på glede og overtenning, og så klart litt redsel. Vi skal lage TV for ekstremt mange mennesker, og MGP er noe mange har et sterkt forhold til. Jeg har alltid vært veldig glad i Melodi Grand Prix, sier Arian Engebø.

Arian har ved siden av å lede StudioP3 sammen med Nate også vært programleder for årets VG-Lista Rådhusplassen sammen med ham. Arian Engebø blir også å se som programleder under årets P3aksjon.

Stian Staysman Thorbjørnsen overrasker Arian under StudioP3

Stian overrasker Arian i studio.

Foto: Ulrik Kramer / NRK

Stian «Staysman» Thorbjørnsen har vært med i MGP som artist to ganger tidligere. Første gang i 2015 med låten «En godt stekt pizza», og i 2021 sammen med «Landeveiens helter». Stian har også vært fast del av panelet i Adresse-programmene siden 2018 og vært programleder for musikkprogrammet «10 på topp» i NRK 2019.

– Dette er helt fantastisk! Jeg har fremdeles litt noia, for det er nå det virkeliggjør seg hva vi skal gjøre. Jeg er så glad i MGP, så jeg kjenner på litt ærefrykt, sier Thorbjørnsen.

Prosjektleder for MGP, Thea Christine Flinder, sier hun er svært glad for at Stian og Arian har takket ja til å lede Melodi Grand Prix 2023.

- To ulike profiler med ulik bakgrunn, som har til felles at de elsker musikk og MGP. Vi har stor tro på at de to sammen vil lose seerne og artistene med smittende entusiasme, varme og sjarm når MGP starter opp den 14. januar, sier Flinder.