Hopp til innhold
Info fra NRK

– Har verdens kuleste jobb

– De blir aldri kvitt meg, jeg håper jeg kan bli «MGPjr-Siggen» og jobbe med dette til jeg blir 80 år, sier Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt. Sammen med Mikkel Niva leder hun MGPjr fra Telenor Arena også i år.

Kvinne med briller og mann med rødt hår og skjegg ser på hverandre

PROGRAMLEDERE: Sigrid «Siggen» Velle Dypbukt og Mikkel Niva skal lede MGPjr lørdag den 25. mai fra Telenor Arena. – Helt rått, sier Niva. – De blir aldri kvitt meg, sier Dypbukt.

Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

MGPjr flytter sendingen fra vinter- til sommertid. Arrangementet har tidligere vært holdt om vinteren, men denne gangen er det finale lørdag den 25. mai. I år som i fjor vil Mikkel Niva og Sigrid Velle Dypbukt som er programledere.

– Det er jo verdens kuleste jobb! Jeg er så innmari glad for at jeg får lov til å gjøre det igjen og gleder meg masse, sier Dypbukt.

Vil finne på noen nye, rare greier

Hele 1857 låtbidrag er sendt inn fra hele landet – mot 700 i fjor. Snart avsløres de ti finalistene som skal opptre for hele Norge på Telenor Arena, lørdag 25. mai.

– Målet er selvfølgelig at MGPjr skal bli enda bedre enn i fjor. Finalistene er like bra som de alltid er, også får jeg og Mikkel prøve å finne på noe nye, rare greier også, sier hun.

Ville Siggen sendt inn sin låt?

Den nå drevne programlederen er usikker på om hun selv ville turt å sende inn en låt.

– Siggen 12 år hadde nok tenkt: «Lille meg fra Kristiansund kan ikke stå på en så stor scene i Oslo og synge foran mange tusen folk». Jeg hadde aldri vært i Oslo før engang. Men det er jo faktisk akkurat det de barna gjør, de reiser inn til storbyen og synger foran 15.000 folk, og jeg er så glad for at de melder seg på fra hele landet!

– Samtidig: Nå som jeg vet hvor gøy de har det med leirskole, øving og forberedelser og alt, så ville jeg kanskje sendt inn en låt likevel. Deltakerne blir tatt veldig godt vare på.

Liker du å jobbe sammen med Mikkel?

– Ja! Jeg spilte inn NRK Supers påskekrim med han for noen dager siden. Da tenkte jeg på at jeg gleder meg skikkelig til å jobbe med han igjen. Også er han veldig proff og rutinert som tv-programleder.

– MGPjr er helt rått!

Mikkel Niva sier det er helt rått å få oppleve ti nye finalister stå på scenen og blåse publikum av banen i Telenor Arena.

– Det er ikke hver dag en drøm går i oppfyllelse tre ganger på rad. Her må jeg bare nyte muligheten, sier han.

Om han fikk muligheten til å skrive en låt og sende den inn til MGPjr ville han gjort det. Umiddelbart.

– «Seff!» Helst en rap, tror jeg. Om hvor fett det er å bo på campingplass i ferien, for det var nemlig noe av det beste jeg visste da jeg var yngre.

– Hva blir annerledes fra i fjor?

– I år går sendingen i mai! Så kanskje jeg må gå i shorts?