Hopp til innhold

«Monster» – nytt mysteriedrama fra NRK

Denne uken starter opptakene til «Monster» med Jakob Oftebro, Bjørn Sundquist, Ingvild Holte Bygdnes og Gørild Mauseth i ledende roller. Location er lagt til Varangerhalvøya i Finnmark.

Monster

Fra venstre: produsent Lasse Greve Alsos, regissør Anne Sewitsky, og skuespillerne Jakob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes.

Foto: Finn Krogvig / NRK

«Monster» er et karakterdrevet mysteriedrama som utspiller seg i en fiktiv småby i Nord-Norge. Åndelighet og brutalitet måler krefter i en verden der naturen er nådeløs. Samfunnet rystes av flere brutale drap, og den lokale politikvinnen Hedda Hersoug får kriposetterforsker Joel Dreyer med på laget.

Samfunnet er preget av eldgamle motsetninger, og jo nærmere etterforskerne kommer en løsning, jo farligere blir det.

Hovedroller

Jakob Oftebro spiller rollen som den opportunistiske karrierejegeren og spesialetterforskeren Joel Dreyer, som blir beordret nordover for å løse en drapssak. I de nye omgivelsene blir han som fisk på land, og hans arroganse samt manglende sosiale antenner, fører til at han gjør fatale feil.

Ingvild Holte Bygdnes spiller den lokale etterforskeren, Hedda Hersoug, som har kommet tilbake til hjemstedet for en roligere tilværelse. Flere mystiske drap og kollegaer hun ikke stoler på, gjør imidlertid livet hennes vanskeligere enn noen gang.

Bjørn Sundquist får vi se i rollen som den konfliktsky «sheriffen», Ed Arvola. Han henger ikke med i tiden og skyver de yngre etterforskerne foran seg. Når etterforskningen kommer ut av kontroll, tvinges han imidlertid til å ta ansvar.

Gørild Mauseth skal spille rollen som familieoverhodet Margot van Gebert, i bygdas mektigste familie. I det skjulte styrer de all kriminaliteten i området.

– Vi har en flott cast bestående av både kjente og mindre kjente skuespillere. Til sammen utgjør de et bredt og fasinerende persongalleri i dette særegne universet, sier regissør Anne Sewitsky.

Hun er blant annet kjent for «Sykt lykkelig» og «De nærmeste». Mannen bak «Brøyt i vei» fra Finnmark, Hans Christian Storrøsten er hovedforfatter.

Eksotiske opptakssteder

– Landskapet og naturen er en sentral del av historien, og på Varangerhalvøya fant vi akkurat det vi var på jakt etter. Det er et privilegium for oss å kunne filme i denne delen av landet som blir oppfattet som veldig eksotisk av våre internasjonale samarbeidspartnere, sier produsent Lasse Greve Alsos.

Monster har premiere høsten 2017.