Hopp til innhold
Info fra NRK

«22. juli» nominert til nordisk pris

Som en av fem nordiske serier er «22. juli» nominert til manusprisen Nordisk Film & TV Fond Prize – en årlig prisutdeling som hyller nordiske dramaserier.

NRKs dramaserie "22. juli" – dramatisering av traumerommet på Ullevål sykehus

PÅ JOBB: I dramaserien «22. juli» møter vi dem som var på jobb under og etter terrorhendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Foto: NRK

Selve prisutdelingen finner sted under Göteborg Film Festival 29. januar 2020. Vinnerseriens manusforfatter mottar 200.000 kroner.

Serieskaperne bak «22. juli» er Pål Sletaune og Sara Johnsen. Johnsen har hatt hovedansvar for manus. Sletaune har hatt hovedansvar for regi.

De tok imot de skadde. De trøstet de etterlatte. De prøvde å forstå. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge.

KOMMER I JANUAR: Dramaserien «22. juli» har premiere på NRK1 og i NRK TV søndag 5. januar 2020.

De andre seriene som er nominert er svenske «Caliphate»/«Kalifat», islandske «Happily never after»/«Pabblahelgar», finske «The paradise»/«Paratiisi» og danske «When the dust settles»/«Når støvet har lagt sig».

I juryen sitter den norske skuespilleren Jakob Oftebro, den svenske skuespilleren Moa Gammel, den polske regissøren Dariusz Jabłoński og Aftenpostens filmanmelder Cecilie Asker.

Les mer hos Nordisk Film & TV Fond

«22. juli» har premiere på NRK1 søndag 5. januar kl. 21.30. De to første episodene blir tilgjengelige i NRKs strømmetjeneste  NRK TV samme dag.