NRK Meny
Normal

Satte uoffisiell verdensrekord i ølsmaking

For femte året på rad, arrangerte Varnaveien Mineralvann «verdensrekord i ølsmaking».

Verdensrekord i ølsmaking

Daglig leder i Varnaveien Mineralvann, Terje Arnesen, sammen med Vidar Hauge Halvorsen som har deltatt flere ganger.

Foto: privat

26 konkurranseklare deltakere samlet seg i Tivolikjelleren i Moss for et rekordforsøk litt på siden av toppidretten.

Verdensrekordforsøk i vinsmaking

Her er gjengen som samlet seg for en utradisjonell verdensrekord.

Foto: privat

I løpet av kvelden og natten var deltakerne innom øl fra alle verdenshjørner og fikk smake fire centiliter av hver øl. Alt fra fruktøl, kriek, ingefærøl, pils, ale, pale ale, ipa, bitter, stout og tyske surøl sto på menyen.

– Vi smakte på 230 ulike sorter øl, sier Terje Arnesen, daglig leder i Varnaveien Mineralvann, og kveldens vert.

Første glass ble skjenket klokken 18.00, og litt over midnatt ble siste glass fylt, skålt og drukket. Da var det nesten tjue deltakere igjen.

– Det er nesten umulig å få noe offisielt når det gjelder alkohol. Men med fjorårets rekordforsøk på 225 øl litt ullent i minnet, har jeg ikke funnet noen som har smakt flere forskjellige øl på en dag. Det ble nok enda en uoffisiell verdensrekord i øl med kveldens 230, sier Arnesen, som måtte ta en ørliten ryddejobb før turen gikk hjem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.