NRK Meny
Normal

Sarpsborg klager på FFK-overgang

Ole Strømsborgs overgang fra Sarpsborg 08 til Fredrikstad FK blir mat for juristene i Norges Fotballforbund.

Ole Strømsborg og Jan Rafn

Ole Strømsborg rakk å vinne det uoffisielle KM for junior, og Romjulscupen i sine to måneder i Sarpsborg 08. Her med styremedlem i FFK, Jan Rafn.

Foto: fredrikstadfk.no

Cato Haug

Cato Haug og Sarpsborg 08 har klaget inn FFK til Norges Fotballforbund.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Haldenseren gikk fra nettopp Fredrikstad til Sarpsborg 08 i november i fjor – drøye to måneder senere gikk han tilbake til sin tidligere klubb.

Sarpsborg 08 hevder at de aldri ble kontaktet av Fredrikstad i forkant av overgangen, og har nå sendt et brev til Norges Fotballforbund, der de ber om at omstendighetene rundt overgangen blir sett på.

– Det er et grunnleggende prinsipp ved overganger at man kontakter klubben som har kontrakt med spilleren, i forkant av overgangen. Det har ikke blitt gjort i dette tilfellet, sier daglig leder i Sarpsborg 08 Cato Haug til NRK.no.

Strømsborg hadde amatørkontrakt i klubben, men ble tilbudt proffkontrakt forrige fredag. Den påfølgende mandagen signerte spilleren for Fredrikstad.

– Vi anså at dette var et lovbrudd i forhold til gjeldende regelverk, og har av den grunn kontaktet NFF for å få verifisert det, sier Haug.

– Det finnes ingen unntak

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg bekrefter at de har fått en henvendelse fra Sarpsborg 08.

Foto: Norges Fotballforbund

Han får støtte av Stein Pedersen, som er fagansvarlig for overganger og forsikring i NFF.

– Uavhengig av spillerens status, og da mener jeg som amatør eller profesjonell, så skal klubben som eier spilleren alltid informeres skriftlig. Det skal også gå rimelig tid fra klubben er informert, til spilleren blir kontaktet. Det finnes ingen unntak for denne regelen, sier han, uten å gå spesielt inn på den aktuelle saken.

Juridisk fagansvarlig i NFF, Espen Auberg bekreftet at de har mottatt en henvendelse fra sarpingene.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått en henvendelse fra Sarpsborg 08, angående denne overgangen. De ønsker at vi skal se på saken, men vi har ikke fått noen formell klage enda, sier han.

– Kan det bli aktuelt med en form for sanksjon i denne saken?

– Vi har en liste med sanksjoner i overgangsreglementet vårt, men jeg ønsker ikke å spekulere i hvilke sanksjoner som eventuelt kan bli aktuelle her. Siden det ikke er levert en formell klage blir det for hypotetisk, sier han.

Ifølge reglementet kan Fredrikstad FK bli straffet med blant annet poengtrekk, bøter eller utestengelse fra både norske- og internasjonale overgangsvinduer – dersom de har gjort noe straffbart.

– Agenten kontaktet Sarpsborg

FFK

Joacim Jonsson i FFK hevder at agent Tore Pedersen kontaktet Sarpsborg 08 i midten av forrige uke.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Sportssjef i Fredrikstad FK, Joacim Jonsson hevder på sin side at FFK har fulgt regelverket, og at Sarpsborg 08 ble kontaktet i midten av forrige uke – av spillerens agent Tore Pedersen.

– Tore sa at han skulle informere Sarpsborg 08 om at Fredrikstad skulle komme med et tilbud til Ole Strømsborg. Jeg spurte om ikke jeg skulle kontakte dem, men han sa at han skulle ordne det, sier Jonsson.

– Dette burde ikke komme som noe sjokk på Sarpsborg, de visste klart og tydelig om dette i midten av forrige uke.

Hvorfor tror du da at Sarpsborg hevder at de ikke ble kontaktet?

– Det vet jeg ikke. Vi kom med et tilbud til Ole, som også Sarpsborg gjorde, og han valgte selv å takke ja til vårt tilbud. Så kan man diskutere om jeg burde ha kontaktet Sarpsborg selv, og jeg er i så fall den første til å beklage om de føler seg støtt.

Jonsson legger også til at han synes det er synd for spilleren selv at saken har kommet frem i media.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 20:55.