Rykket ut med sommerdekk på vinterføre

Politiets bil måtte ha hjelp av brannvesenet for å komme seg tilbake på den snødekte veien.

Politibil av veien

I GRØFTA: Politibilen måtte ha hjelp av brannvesenet for å komme seg på veien igjen.

Foto: Glenn Johansson

– Det er dessverre helt rett at politibilen kjørte uten vinterdekk. Men jeg kan ikke svare på hvorfor den ikke hadde det, sier operasjonssjef Villy Meier i Østfold politidistrikt til NRK.

Det var lørdag formiddag at politiet rykket ut til en trafikkulykke i Rakkestad. Politifolkene valgte å parkere bilen delvis ute i grøfta mens de jobbet på stedet. Da de senere skulle flytte bilen, kom den seg ikke opp på veien.

En brannbil måtte bistå for å få bilen tilbake på veien.

– Kan føre til beslag

Det viste seg at politibilen ikke var skodd slik politiet selv mener biler skal være på slikt føre – den hadde fortsatt sommerdekk.

– Dette er et kjøretøy som kjøres av Sarpsborg politistasjon. Jeg forventer at ressursene vi på operasjonssentralen disponerer er riktige og at kjøretøyene er i forskriftsmessig stand, sier Meier, som sier saken vil bli tatt videre med de ansvarlige.

Det har i flere dager vært meldt om snøvær i distriktet denne helga. Representanter for politiet har selv vært tydelige på at det er vinterdekk som gjelder. Derfor synes Meier det er beklagelig at en av deres egne biler ikke var skodd for vinterføre.

– Hva ville konsekvensen vært om dere stoppet en bil med sommerdekk?

– Det er en vurdering som patruljen på stedet må ta. Men en mulig konsekvens av å kjøre på vinterføre med sommerdekk er førerkortbeslag, sier Meier.

PS: Lørdag kveld melder VG at førerkortet til politimannen som kjørte bilen ikke blir beslaglagt foreløpig, men at konsekvensene vil bli vurdert senere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.