NRK Meny
Normal

Røde Kors fornøyde etter ekspressaksjon

Røde Kors hev seg rundt, og meldte med kort tids varsel om en bøssebæreaksjon i dag over hele landet. I Østfold rakk organisasjonen å stille med bøssebærere i flere kommuner.

Sarpsborg Røde Kors

Givergleden i Sparta amfi og i alle kommuner har vært stor, slår Melinda Suther og andre bøssebærere i Sarpsborg fast.

Foto: Østfold Røde Kors

- Jeg er veldig stolt av alle som har møtt opp og bidratt, sier Melinda Suther i Sarpsborg og Østfold Røde Kors.

- Folk har kjørt langveisfra for å hente en bøsse, gå og samle inn, og komme tilbake igjen. Og de skryter av de de har møtt.

Hev seg rundt

Det var midt i uka at Røde Kors, som allerede har engasjert seg i å møte den voksende mengden med flyktninger som kommer, bestemte seg for å skaffe penger til veie til arbeidet. Suther sier hun fikk telefonen på onsdag, og satte i gang med å organisere.

- Vi har gått i Sarpsborg, Fredrikstad, Rygge og Moss. 35 bøssebærere har vært ute, og noen er fremdeles ute og går, sier Melinda Suther i Østfold Røde Kors. I tillegg har Røde kors-medlemmer i indre Østfold hatt bøssebærere ute i Spydeberg, Rakkestad og flere andre steder.

Og siden begge Østfoldlag i toppserien i ishockey møtes i Spartahallen i kveld, sto bøssebærerne klare ved hallen før kampstart.

- Jeg vet ikke enda hvor mye vi har fått inn, for tellemaskinen er ikke i gang enda, sier Melinda Suther.

- Men ut fra hva vi har sett så har det vært veldig stor giverglede.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere får medisinsk undersøkelse

    Alle barn som kan ha vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep som kommer til tilrettelagte avhør ved Statens Barnehus i Moss, skal få tilbud om medisinsk undersøkelse, melder Sykehuset Østfold. Til nå har bare et fåtall av de 1200 barna som er til avhør i Moss hvert år fått medisinsk undersøkelse, men nå har 11 millioner kroner blitt satt av til å sørge for tilgjengelig personell.

  • Kjørte uten førerkort

    En person ble anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Fredrikstad i går kveld, melder politiet på Twitter. Føreren kjørte også uten gyldig førerkort.