Hopp til innhold

Premiert pinnekjøtt fra Østfold

Pinnekjøttet til Jon Ertnes fra Moss fikk torsdag gullmedalje under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

Pinnekjøtt

Illustrasjonsbilde.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Til sammen tok Ertnes og Roar Stang Kjøtt fra Fredrikstad hele fire medaljer i mesterskapet.

Tøff pinnekjøttkonkurranse

Som alltid er det noen klasser i Norgesmesterskapet som er hardere enn andre, og pinnekjøttklassen henger høyt hos både produsent og forbruker.

Her var det i år Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda som ble norgesmester, mens Jon Ertnes fra Moss var én av fem av totalt 29 deltakere som fikk gullmedaljen for sitt produkt.

– Det er veldig morsomt at en liten bedrift som Jon Ertnes er med og slåss med de aller største. Dette har mossinger all grunn til å være veldig stolte av, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen, som legger til at John Ertnes også fikk gull for sin Jalapenospølse.

I tillegg var det en annen bedrift fra Østfold som utmerket seg. Roar Stang fra Fredrikstad fikk sølv for sitt pålegg – pizzarullade – og bronse for ferdigmatproduktet ferdigstekt tacokjøttdeig.

Modige produsenter

Hele 460 produkter fra 53 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter.

Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier Teigen.

– Bare å glede seg

Nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

Hoveddommer Teigen forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene.

– De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.