Her truer raneren den butikkansatte med pistol

Mannen som gjennomførte et væpnet ran av en Prix-butikk i Halden torsdag fikk med seg en pose med penger ut av butikken.

Ran av butikk i Halden

Overvåkningsvideoen fra Prix i Halden viser ransmannen true den butikkansatte med en pistol.

Foto: Politiet

Politiet meldte om ranet av Prix-butikken i Tryms vei i Halden noen minutter etter klokken 11 torsdag formiddag.

Ran av Prix-butikk i Halden

Politiet har sperret av Prix-butikken i Halden for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Raneren fikk med seg en hvit og gul Prix-pose ut av butikken, forteller operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt.

– Posen inneholdt i stor grad penger. Beløpet er foreløpig ikke kjent, men det skal ikke være snakk om et stort beløp, forteller Marstad.

Det var to ansatte og én kunde i butikklokalene da ranet skjedde. En ung mann kom inn i butikken og truet en av de ansatte med en pistol. Det ble ikke avfyrt skudd.

– De ansatte er heldigvis fysisk uskadd. Dette er mildt sagt en spesiell situasjon å oppleve, men de involverte blir nå ivaretatt hos politiet i Halden, forteller innsatsleder på steder Arve Hermansen.

Mannen som gjennomførte et væpnet ran av en Prix-butikk i Halden torsdag fikk med seg en pose med penger ut av butikken.

Video: Politiet

Flere personer avhøres

Gjerningspersonen beskrives som en norsktalende mann i 20-årene, rundt 180 centimeter høy, kledd i mørke klær og han hadde på seg en mørk bukse med hvite striper.

Ran av Prix-butikk i Halden

Politiets hundepatrulje ble sendt ut for å søke etter ransmannen kort tid etter at ranet ble meldt til politiet.

Foto: Johnny Larsen

Raneren hadde også et sort og hvitt skjerf foran ansiktet.

– Vi har snakket med vitner og sikret oss video fra butikken. Nå gjennomfører vi en rundspørring hos butikkens nærmeste naboer. Det er flere vitner som er tatt med inn til politistasjonen for avhør. I tillegg vil det bli gjort en kriminalteknisk undersøkelse inne i butikken, sa Hermansen til NRK i 13-tiden.

Flere politipatruljer, både uniformerte og sivile, søkte torsdag formiddag i Halden sentrum etter gjerningspersonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen pågripelser

    Det er så langt ingen pågripelse i knivdrapsaken på Majorstua, og etterforskningen pågår for fullt, opplyser politiet i en pressemelding. Det var en 24 år gammel mann fra Mysen som ble drept på Majorstua.

  • Væpnet aksjon i Halden

    Det har vært en væpnet politiaksjon i Halden i dag. Operasjonsleder Marti Lyby Herstad ved Øst politidistrikt forteller til NRK at de søkte etter en mann i forbindelse med en voldshendelse som hadde funnet sted i Halden tidligere i dag. Ingen ble pågrepet under aksjonen.