Superstjernen ba om væpnede ulvevakter i Østfold

En far og sønn fra Hobøl fikk jobben som ulvevakter da amerikanske Megan Fox ville ha Østfold-landskap som kulisse til sin TV-serie.

US-DAVID-ALAN-GRIER-&-MEGAN-FOX-VISIT-"EXTRA"

Skuespilleren og programlederen Megan Fox besøkte Østfold sist sommer og krevde ulvebeskyttelse under en natts TV-opptak.

Foto: Mike Coppola / AFP

Den kjente skuespilleren og modellen Megan Fox besøkte sist sommer Gaupesteinmarka, et naturreservat i Ski, Enebakk og Hobøl kommuner.

Hensikten var å gjøre opptak til den arkeologiske TV-serien «Legends Of The Lost with Megan Fox».

Det startet med at hoblingen Jan Gjestang fikk en telefon fra USA med spørsmål om å filme på husmannsplassen som han hadde bygget opp ved innsjøen Mjær.

– Det er klart jeg ble overrasket da de ringte fra Hollywood, sier Gjestang til Smaalenenes Avis, som først skrev om saken

Megan Fox kom til Hobøl med et team på femten personer.

Ba om ulvebeskyttelse

Gården der opptakene skulle gjøres, ligger i det såkalte Hobøl-reviret – et område der det oppholder seg en ulveflokk.

Ifølge avisen hadde Megan Fox blitt advart om at de var ulv i området. Dermed krevde TV-stjernen ifølge Gjestang at det ble satt inn væpnede vakter mot eventuelle besøk av gråbein.

– Det er jo en litt uvanlig forespørsel her i Norge, så de klarte ikke finne noen. Da stilte jeg og sønnen min Lars opp, med hver vår børse med patronene lengst nede i lommen, sier Jan Gjestang.

Forespørselen til Fox har ikke blitt kjent før nå på grunn av strengt hemmelighold rundt innspillingen av serien.

Hobøl-ulv har angrepet dyr

Det har vært flere ulveangrep mot dyr på beite i området tidligere, og lokalpolitikere har vært opprørt over at det ikke er gitt fellingstillatelse for ulv her.

– Jeg er utrolig skuffet på at de ikke vil ta ut en ulveflokk som holder til i et tett befolket område. Ulven beveger seg raskt her og går inn på gårder og tar sau, sa Frps varaordfører i Hobøl, Håvard Jensen, til NRK i desember.

Tirsdag samlet flere tusen demonstranter seg i Oslo for å gå i fakkeltog i protest mot regjeringas ulvepolitikk.

De mener det er for mange ulv i Norge, og at det ikke blir gjort nok for å nå de målene som er satt av Stortinget for å holde tallet nede.

Det skal ikke ha dukket opp noen ulv den natten Megan Fox filmet i Hobøl.

Ulv i Rakkestad

En ulv fotografert i Rakkestad i Østfold i 2017. Hobøl-flokken holder til på vestsiden av Glomma, og ble nylig vernet mot jakt av regjeringen.

Foto: Petter Larsson/NRK

Vikingtema

Serien til Megan Fox tar for seg myter fra historiske hendelser, og skogen i Hobøl ble sett på som et ideelt sted å spille inn hennes refleksjoner rundt vikingtiden.

Under Norges-besøket var det en historie om en kvinnelig vikingkriger som var tema for opptakene i Østfold, skrev Se og Hør sist sommer.

– Vi filmer en reisedokumentarserie for en reisekanal i USA. Historien vi spiller inn her handler om en kvinnelig vikingkriger som ble gravd opp fra en vikinggrav, forteller Fox til Se og Hør.

Produksjonsselskapene bak serien har ikke besvart NRKs henvendelser om vakthold-kravet.