NRK Meny
Normal

FFK sliter med å få inn nok penger

Klubben har store utfordringer med likviditeten, sier daglig leder Per-Erik Jacobsen etter onsdagens møte.

Per-Erik Jacobsen

- Ikke et krisemøte, sier daglig leder Per-Erik Jacobsen i FFK Sport AS.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

FFK og FFK Sport AS hadde felles styremøte i kveld. De har gitt seg selv frist til uti neste uke med å komme opp med konkrete forslag til hvordan klubben kan få inn nok penger til å betale løpende utgifter.

Samtidig avviser Jacobsen antydninger i Fredriksstad Blad, om at kveldens samling var et krisemøte, og at folk risikerer å ikke få utbetalt lønn.

Pengeproblemer lenge

For en drøy uke siden ble det klart at klubben ikke lenger befant seg i såkalt rød sone. Da hadde klubben ligget i den skjebnesvangre sonen i 30 av de 60 siste månedene. Etter 36 måneder vil en klubb miste spillelisensen, og degraderes til 2. divisjon.

Gunnar Umbach Hansen

Styreleder Gunnar Umbach Hansen er glad det allerede er jobbet med å kutte kostnader i klubbselskapene.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I februar 2012 begynte økonomiske problemer for alvor å sette preg på hvordan klubben opererte. Da hadde FFK Sport AS en gjeld på 31 millioner kroner, en gjeld som skal være tilbakebetalt innen 2014.

Les også:

I kveld er de to styrelederne, Gunnar Umbach-Hansen og Karl-Anders Følstad, glade for at klubbselskapene har jobbet så hardt som de har for å få en god kostnadskontroll på plass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.