NRK Meny
Normal

FFK sliter med å få inn nok penger

Klubben har store utfordringer med likviditeten, sier daglig leder Per-Erik Jacobsen etter onsdagens møte.

Per-Erik Jacobsen

- Ikke et krisemøte, sier daglig leder Per-Erik Jacobsen i FFK Sport AS.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

FFK og FFK Sport AS hadde felles styremøte i kveld. De har gitt seg selv frist til uti neste uke med å komme opp med konkrete forslag til hvordan klubben kan få inn nok penger til å betale løpende utgifter.

Samtidig avviser Jacobsen antydninger i Fredriksstad Blad, om at kveldens samling var et krisemøte, og at folk risikerer å ikke få utbetalt lønn.

Pengeproblemer lenge

For en drøy uke siden ble det klart at klubben ikke lenger befant seg i såkalt rød sone. Da hadde klubben ligget i den skjebnesvangre sonen i 30 av de 60 siste månedene. Etter 36 måneder vil en klubb miste spillelisensen, og degraderes til 2. divisjon.

Gunnar Umbach Hansen

Styreleder Gunnar Umbach Hansen er glad det allerede er jobbet med å kutte kostnader i klubbselskapene.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I februar 2012 begynte økonomiske problemer for alvor å sette preg på hvordan klubben opererte. Da hadde FFK Sport AS en gjeld på 31 millioner kroner, en gjeld som skal være tilbakebetalt innen 2014.

Les også:

I kveld er de to styrelederne, Gunnar Umbach-Hansen og Karl-Anders Følstad, glade for at klubbselskapene har jobbet så hardt som de har for å få en god kostnadskontroll på plass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK