NRK Meny
Normal

– Vi har ingen plan b

At Fredrikstad kommune tar over Fredrikstad stadion er avgjørende for klubbens økonomi, sier daglig leder.

Geir Bakken

Daglig leder Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

I går ble det kjent at Fredrikstad Fotballklubb holder seg i «gul sone» for andre periode på rad i Fotballforbundets oversikt over den økonomiske situasjonen i norsk toppfotball.

Det betyr at klubben ikke lenger trenger å rapportere inn all bruk av penger til forbundet.

– Det gir oss handlingsrom, og vi skal fortsette å rapportere minst i gul sone fremover. Vi har ikke lyst til å komme ned i rød sone igjen, sier daglig leder i FFK, Geir Bakken, til NRK.no.

– Får ta eventuelle konsekvenser senere

Fredrikstad stadion

FFK håper at Fredrikstad kommune kan ta over Fredrikstad stadion.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Men det betyr på ingen måte at den økonomiske situasjonen i FFK er friskmeldt. Bakken mener det er avgjørende at Fredrikstad kommune tar over driften av Fredrikstad stadion. Og det finnes ingen plan b.

– Vi venter spent på hva kommunen velger å gjøre i forhold til en eventuell overtakelse av Fredrikstad stadion. Det er veldig viktig for oss og avgjørende for den økonomiske situasjonen vår.

Har dere noen løsning hvis det ikke skulle skje?

– Det eksisterer ingen plan b. Dette er en plan a, også håper vi at det går i orden.

Burde dere ikke hatt en plan b på forhånd?

– Det kan man alltid gjøre vurderinger rundt. Prosessen rundt stadion blir styrt av Værste og FFK i fellesskap inn mot kommunen. Det er fortsatt positive samtaler, også får vi ta eventuelle konsekvenser når vi vet hva den endelige avgjørelsen fra kommunen blir, sier Bakken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politihelikopteret settes inn

    Politiet skriver på Twitter at politihelikopteret nå settes inn i letingen. De varsler at helikopteret kan komme til å kjøre relativt lavt og dermed også lage en del støy.