NRK Meny
Normal

Varmen gir mindre belegg på krisesentrene

Krisesentrene i Østfold har mottatt færre henvendelser i sommerferien enn ellers i året, og ved krisesenteret i Moss står flere rom tomme nå.

krisesenter

Det har vært stille på krisesenteret i Moss i sommer.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

– Hos oss har vi sett at det har vært en sammenheng, vi merker at det er en forskjell når det er fint vær og når det er dårlig vær.

Det sier Irene Lillejord, fagansvarlig ved krisesenteret i Moss.

Det har vært en påfallende rolig sommer på krisesenteret, og det kan skyldes det fine sommerværet.

Større åpenhet i samfunnet

– Når det er varmt, er folk mye ute. Dører er åpne, vinduer er åpne, man treffer naboen oftere, sitter ute på kvelden. Åpenheten i samfunnet er mye større nå på sommeren, spesielt når det er varmt, mener Lillejord.

Men, etter noen rolige måneder forbereder de seg nå på det som er ventet å bli en svært travel høst. Erfaringen tilsier at stillheten ikke blir langvarig. Varmen løser ikke problemene.

Venter økt påtrykk

Sommerstillheten den er snarere et tegn på trykket som snart kan komme.

– Når ferien er over tar mange kontakt. Det har det ofte blitt veldig fort fullt her.
I fjor, etter sommeren, da tror jeg det ble helt fullt her i løpet av en uke. Pluss at vi hadde beboere som måtte overnatte midlertidig på to møterom vi har, forteller Lillejord. – Nå venter vi på skolestart og håper de som trenger det tar kontakt. De kan gjerne ta kontakt nå også.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsetter avgjørelse om akuttmottak

    Styret i Sykehuset Østfold tok ikke noen avgjørelsen om akuttmottaket skal utvides. Både Legeforeningen og Sykepleierforbundet mener den foreslåtte utbyggingen ikke vil dekke behovet. Derfor valgte sykehusledelsen å trekke saken fra dagens styremøte.

  • Ny jobb etter valgtapet

    Line Henriette Holten, tidligere stortingsrepresentant fra KrF i Østfold, er ansatt som ny direktør for samfunnspolitikk i fagorganisasjonen Tekna. Hun representerte Østfold på Stortinget mellom 2005-2017, men mistet plassen ved høstens valg.