NRK Meny
Normal

Bøckmann legger ned i Fredrikstad

Saint-Gobain Bøckmann AS stanser produksjonen av glass i Fredrikstad. Ifølge selskapet mister mellom 50 og 60 personer jobben.

Bøckmann i Fredrikstad

Omtrent 75 personer jobber på Bøckmann i Fredrikstad.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Ifølge en pressemelding fra selskapet er stanses produksjonen på grunn av en betydelig nedgang i markedet, noe som fører til at bedriften er ulønnsom.

– Til tross for mange forsøk på å tilpasse fabrikken til nåværende behov har det ikke vært mulig å regenerere et tilstrekkelig produksjonsvolum til å dekke faste produksjonskostnader. Dette har gjort fabrikken ulønnsom hvert år de siste årene, sier administrerende direktør Benoît Chatillon i Saint-Gobain Bøckmann.

– Vi ser ingen mulighet for forbedring, så vi stenger fabrikken, sier han til NRK.

50–60 mister jobben

administrerende direktør Benoît Chatillon i Saint-Gobain Bøckmann.

Administrerende direktør Benoît Chatillon i Saint-Gobain Bøckmann.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Bøckmann produserer isoleringsglass og annet glass. Omtrent 75 ansatte jobber i administrasjonen og produksjonen i Fredrikstad.

– Jeg er veldig lei meg på vegne av de ansatte. De har gjort en upåklagelig jobb. Når tar denne beslutningen er det ikke på grunn av dem, men på grunn av markedet og kostnadene, sier Chatillon.

Han forteller at mellom 50 og 60 personer mister jobben. Beslutningen om å stanse produksjonen ble tatt i dag, og de ansatte ble informert like etter.

Det er foreløpig ikke fastsatt når produksjonen stanses, men det vil være innen utgangen av 2014, melder selskapet. De skal nå ha dialog med de ansatte og fagforeningene.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å finne riktige løsninger for de ansatte, sier direktøren.

Beholder noen i Østfold

Noen av de ansatte kommer til å få tilbud om å fortsette i selskapet.

– At produksjonen stanser betyr ikke at det ikke blir noen ansatte igjen i Fredrikstad. Sannsynligvis beholder vi 10–20 ansatte som skal jobbe et nytt sted i Østfold der vi tenker å ha en slags lager og servicevirksomhet, sier Chatillon.

I tillegg til produksjonen i Fredrikstad har selskapet virksomhet i Sauda, Oslo og Gjøvik. Fabrikken i Fredrikstad ble etablert i 1962 og flyttet til Øra i 1987.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet bør lære av helsevesenet

    Politiet kan få ned etterforskningstiden i seksuallovbrudd mot barn ved å lære av helsevesenets pakkeforløp for kreft.
    Det mener stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Høyre i Østfold.
    I snitt bruker politiet 200 dager på å etterforske slike saker. Schou mener politiet kan lære av logistikken i helsevesenet for å få tiden ned.

  • Verdifullt verktøy stjålet

    Verktøy for store verdier er stjålet i forbindelse med innbrudd i to containere i Mossedistriktet i løpet av helgen. Den ene containeren står ved Hopperen skole i Moss, den andre i Mosseveien i Råde.