– Jeg kan ikke love volumet, men kanskje 25–30 kasser? Vi selger voldsomt hjemme her nå.
Kurt-Allan Hansen, daglig leder på mottaket Fjordfisk AS i Utgårdskilen på Hvaler, svarer en kunde på telefonen. Han kan tilby rekordartede mengder prima vare til de som vil kjøpe, og dem er det mange av.
– Nå er reka virkelig på sitt beste, altså sier Hansen.
– Dette er ordentlig vare. Reka er fast og fin i strukturen, og full av rogn.
På kontoret sitt følger Kurt-Allan Hansen opp til et 20-talls rekebåter ute på fiske i Oslofjorden på sin flatskjerm. De har gode dager der ute, med enorme mengder reker. Rekefisket har alltid gått i bølger. Nå er det igjen en oppsving i bestanden i Oslofjorden, mens rekefisket i Barentshavet har vært dårlig.
Nesten 80.000,- på tre dager
Skipperen på «Topsy», Tom Aleksandersen, sier han er storfornøyd.
– Jeg har solgt 850 kilo kokte reker de siste tre dagene, det er veldig bra.
Aleksandersen og de andre fiskerne drar inn 87,- kroner for hvert kilo kokte reker de leverer, i butikken betaler kundene alt fra kroner 119,- til 160,- for kiloet.
Og på Fjordfisk ønsker de at det meste skal gå til norske kunder.
– Vi eksporterer en del, men først og fremst selger vi det vi kan i Norge, sier Kurt-Allan Hansen.
– Vi prioriterer det norske markedet, samtidig går overskuddet til en del gode kunder i Sverige. Nå er det så mye reker at vi eksporterer hver dag.