Hopp til innhold

GM: Saab-salg i boks

Spyker kjøper Saab for 2,3 milliarder kroner.

Saab
Foto: John Gress/Files / Scanpix/Reuters

Tirsdag kveld bekrefter den nederlandske superbilprodusenten Spyker at de betaler 74 millioner dollar kontant for Saab, samt at General Motors får aksjer i det nye selskapet for 326 millioner dollar. Totalt blir det 400 millioner dollar, eller 2,3 milliarder kroner.

Lånegaranti

Salget er avhengig av at den svenske regjeringen garanterer for et lån på 400 millioner euro (3,2 milliarder kroner) i Den europeiske investeringsbanken. Den svenske regjeringen bekreftet på en pressekonferanse tirsdag kveld at en slik garanti blir gitt.

- Gode nyheter

- Dette er gode nyheter for Saabs ansatte, forhandlere og leverandører, for millioner av Saabs kunder og fans og ikke minst gode nyheter for GM, sier konserndirektør John Smith i General Motors i pressemeldingen.

I følge pressemeldingen vil Spyker opprette et nytt selskap som skal hete Saab Spyker Automobiles.

Sluttført i februar

Den svenske regjeringen skal ha fått oversendt avtalen til gjennomlesning og godkjenning. S

GM forventer at avtalen vil bli sluttført i midten av februar.

- GM har hele tiden under forhandlingene håpet å finne en løsning for Saab som hindret nedleggelse av Saab-navnet. Vi jobbet med mange aktører i fjor, inkludert regjeringer og investorer. Jeg er veldig fornøyd med en så god konklusjon som redder arbeidsplasser i Sverige og andre steder. GM vil fortsette å støtte Saab og Spyker fremover, sier president for GM Europa Nick Reilly i pressemeldingen.