Hopp til innhold

NextGenTel gjenåpner nettslusene

I juni reduserte bredbåndsleverandøren NextGenTel overføringskapasiteten fra NRK.no til sine bredbåndskunder. Nå er kapasiteten oppjustert igjen.

NextGenTel
Foto: Nordli, Katrine / Aftenposten

Flere nettaviser har i dag skrevet at NextGenTel tilbyr sine kunder NRK-innhold med redusert hastighet.

- Årsaken er at vi ikke kan øke kapasiteten på våre linjer i takt med NRKs gratistilbud. Når det gjelder Tippeligaen er dette en betalingstjeneste, og da får vi betalt for å overføre sendingene til våre kunder, sa Markedsdirektør Morten Ågnes i NexGenTel til Forbruker.no.

- Dette dekker investeringene våre. Når mediet, som NRK, legger ut gratisinnhold, har vi ikke samme motivasjon for å ta slike investeringer,

Mindre fornøyd

Nettsjef Bjarne Andre Myklebust i NRK var mindre fornøyd med bredbåndleverandørens strategi.

Nettsjef Bjarne Andre Myklebust i NRK.
Foto: NRK

- Vi synes ikke noe særlig om at våre produkter får redusert kvalitet hos sluttbrukeren, og jeg regner ikke med at brukerne synes noe særlig om det heller. Vårt prinsipp er at vi leverer upåklagelig kvalitet til alle bredbåndsleverandører, og derfra er ansvaret deres, sier Myklebust.

For å klargjøre ansvarsforholdet publiserte nettsjefen en melding på NRK.no til NextGenTels kunder. Nå har NextGenTel ombestemt seg. Kapasiteten er oppjustert til samme nivå som før reduksjonen i juni.

- Jeg fikk en telefon fra NextGenTel i dag tidlig. De fortalte at de har fått en del negative henvedelser fra sine kunder og at de har innsett at dette ikke går. Dermed har de gått tilbake og åpnet opp slusene, forteller Myklebust til Torget.

Kommersielt samarbeid

Nettsjefen mener det var viktig for NRK å bruke denne saken til å poengtere rollefordelingen mellom innholdsleverandør og distributør.

- Det er viktig for oss å vise at vi leverer innhold og at det er distributørene som sørger for den distribusjonen kundene allerede har betalt for.

Saken har også ført til fornyet dialog mellom NRK og NextGenTel.

- Vi er i dialog med NextgenTel om mer langsiktighet når det gjelder overføringskapasiteten. Vi drøfter også muligheten for et kommersielt samarbeid om betalt innhold fra NRK, sier Myklebust.