Lokker boligkjøpere med forsikring

Kampen om nye boligkunder er stor blant utbyggerne. Nå bruker stadig flere utbyggere forsikring mot å ikke få solgt sin gamle bolig for å lokke til seg kunder.

Eiendomssalget stuper
Foto: Arne Sørenes / NRK

Mange ønsker nå å forsikre seg mot å ikke få solgt sin gamle bolig. Liv Hansteen som leder salget av nye boliger i DnB NOR Eiendom merker at folk er usikre.

- Mange som skal kjøpe en helt ny bolig føler en usikkerhet i forbindelse med et slikt kjøpt når du har overtagelse langt fram i tid, av frykt for å sitte med renteutgiftene til to boliger, sier Hansteen til NRK.

Lettere å ta en beslutning

En rekke utbyggere har kjøpt forsikringer slik at de som drømmer om en ny bolig skal tørre å kjøpe den.

- Alt som styrker kundens økonomiske situasjon tror vi kan bidra til at det blir lettere for kjøper å ta en beslutning, sier Hansteen.

Det er triste tider på boligmarkedet. Prisene faller, og det tar lang tid å få solgt boligene. Med forsikring får en dekket opp til 15.000 kroner i måneden på den boligen man ikke blir kvitt i nesten ett helt år.

Fra januar kunne privatpersoner kjøpe slike forsikringer for godt over 7000 kroner. Nå sponser stadig flere utbyggere denne forsikringa for å få solgt boligene.

Håper å få fart i markedet

Jørgen Jensen er forsikringsmegler i Norwegian Broker. De tilbyr denne forsikringen. Han har merket en kraftig økning i pågangen i det siste.

Christian Dreyer

Christian Dreyer.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

- Det er klart at i et litt tyngre boligmarked så ønsker man å tilpasse seg og sikre seg på alle mulige måter. Vi ser at pågangen både fra eiendomsmeglere, utbyggere, og både boligkjøpere og selgere er økende, og fra før var den veldig stor, sier Jensen til NRK.

Christian Dreyer er leder i Norges Eiendomsmeglerforbund og administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling. Eie Eiendomsselskap har solgt slike forsikringer til privatpersoner siden nyttår. Han håper slike forsikringer kan få fart i det skadeskutte boligmarkedet igjen.

- Det vil i hvert fall være et verktøy som gjør at risikoen minsker for boligkjøperne og det er positivt for da kan man gå inn i boligmarkedet uten å være for bekymret for å sitte på boliger over lengre perioder, sier Dreyer til NRK.