Å brygge sitt eget øl har lang tradisjon i Norge. Matoppskrift.no gir denne oppskriften på ølbrygging:
14 liter vann
250 g einerkvister
40 g humle
1 dl støtte einebær
250 g kandissukker
300 g sukker
50 g gjær
Problemet er selvsagt å få tak i de rette ingrediensene i disse dager. Dersom ovenstående oppskrift ikke faller i smak, kan denne varianten til Danmarks Radio (DR) kanskje være en idé å prøve ut:
1,8 kg maltet byg
12 liter vand
10 g humle
15 ml flydende ølgærkultur
Gjør som vikingene
vil helst ikke gi fra seg oppskriften på hjemmebrygget øl, men opplyser at du kan lage mjød på følgende måte:
"Mjød kan du lage selv ved å oppløse 3,5 kg honning i 7 liter vann under god omrøring sammen med 8 gram salt og sitronskall. Tilsett en porsjon gjær mens temperaturen holdes på 25-30 grader inntil gjæringen er kommet i gang. Etter at gjæringen er ferdig, har du vikingenes mjød."
Tomt for øl
Fredag ettermiddag meldte mange butikker at de var tomme for øl. Lagerkapasiteten avgjør hvor lenge man kan tilby de edle dråpene.
Tips på tampen: Vinmonopolet selger sterkøl, og køene er kortere enn til Svinesund.