Hopp til innhold

Kristin Skogen Lund ny NHO-sjef

Kristin Skogen Lund er ansatt som ny administrerende direktør i NHO etter John G. Bernander.

Kristin Skogen Lund og John G Bernander

Kristin Skogen Lund tar over som adminstererende direktør etter John G. Bernander.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Ifølge en pressemelding fra NHO satt Lund selv i ansettelseskomiteen som ble satt ned etter at det ble klart at Bernander sa opp sin stilling.

Etter at et rekrutteringfirma hadde pekt på nettopp Lund som en aktuell kandidat for sjefsjobben, valgte hun å trekke seg fra komiteen.

– Vi kan med tilfredshet meddele at Kristin Skogen Lund har takket ja og tiltrer jobben som administrerende direktør i NHO 1. november, sier ansettelsesutvalgets leder Heine Wang i pressemeldingen.

Blant verdens mektigste

Lund er ikke ukjent med organisasjonen hun blir administrerende direktør for. Hun går direkte fra rollen som direktør i NHO, og hun var også visepresident i NHO i perioden fra 2008 til 2010. I tillegg har hun bred erfaring fra en rekke toppstillinger i norsk næringsliv.

Hun kommer fra stillingen som konserndirektør i Telenor. I tillegg har hun vært administrerende og komersiell direktør i Aftenposten, konsernsjef i Scanpix Scandinavia, administrerende direktør og redaktør i Scandinavian Online og hatt flere lederstillinger i Unilever og Coca Cola.

Firebarnsmoren har også figurert på Fortune Magazines liste over verdens mektigste kvinner, og har også blitt kåret til Norges mektigste kvinne av det norske finansbladet Kapital.

– Større og sterkere NHO

Nå skal hun bruke energi på å gjøre NHO enda mektigere.

– NHO har et helt sentralt oppdrag i det norske samfunnet som forsvarer av næringslivets interesser. Det oppdraget ser jeg frem til å lede. Jeg har som president og visepresident i NHO lært organisasjonen å kjenne og vil ta med meg det som en styrke inn i jobben. Jeg vet også hva som er organisasjonens potensiale; vi har kunnskap og innflytelse. Jeg vil sette mine krefter inn på å få til et enda større og sterkere NHO og kjempe for interessene til våre 21.000 små og store medlemsbedrifter, sier Lund i pressemeldingen.