Kjøttbransjen redd for ryktet

Produsenter av kebabkjøtt frykter inntektstap og dårlig rykte etter avsløringene av ulovlig kebabkjøtt i Østfold.

Åkeberg Skoglunn pølsemakeri

- Vi kan ikke konkurrere med de useriøse på pris og mister salg, sier Pål Larsen i Åkeberg Skoglunn pølsemakeri.

Foto: NRK

I morgen møter åtte personer i Moss tingrett i det som kan være en av de største kjøttsvindelsakene her i landet noen gang.

Ulik konkurranse

- Vi som driver seriøst merker konkurransen fra de useriøse. Vi kan ikke konkurrere på pris og mister salg, sier Pål Larsen i Åkeberg Skoglunn pølsemakeri.

Dag Henning Reksnes, administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund deler bekymringen.

- De seriøse kjøttprodusentene investerer i produksjonsutstyr, hygienetiltak og matsikkerhet. Det koster og da må de ha noe igjen for varene. De useriøse presser prisene, sier han.

Rammer hele bransjen

Bilde av uappetitlige- og ulovlige råvarer gir hele bransjen et dårlig rykte.

- Dette ryktet rammer også de seriøse, både økonomisk og i forhold til omdømme, sier Reksnes.