Hopp til innhold

DN og NRK skal samarbeide

NRK og Dagens Næringsliv har inngått en avtale om redaksjonelt samarbeid knyttet til børs- og økonomistoff. Avtalen vil bli iverksatt fra mandag 25. februar.

Gro Holm og Svein Thore Gran

Nyhetsdirektør Gro Holm sammen med sjefredaktør og administrerende direktør i DN.no, Svein-Thore Gran.

Foto: Dahl, Camilla Eidsten / Camilla Eidsten Dahl, NRK

Samarbeidet omfatter publisering av stoff på NRK.no , tekst-tv og på flytoget.

I presentasjonen av stoffet vil det gjennom merking framgå hva som stammer fra Dagens Næringslivs nettavis DN.no .

Nyhetsdirektør i NRK, Gro Holm, sier avtalen innebærer at NRK får styrket sitt journalistiske produkt på et veldig viktig samfunnsområde.

- Jeg tror disse to organisasjonene passer godt sammen, noe som vil komme både NRK, Dagens Næringsliv og ikke minst våre respektive seere, lyttere og lesere til gode, sier Holm.

- Strategisk samarbeid

Dagens Næringsliv på sin side ser på nyvinningen som et strategisk redaksjonelt samarbeid mellom to mediehus som er ledende på innhold.

Faksimile nrk.no/dn.no

Slik vil DNs økonomistoff bli seende ut på nrknyheter.no.

Foto: NRK

- Vi har lagt vekt på at NRK er en sterk innholdspartner og at dette er noe mer enn en ren distribusjonsavtale. Vi ser at samarbeidsavtalen kan utvikles gjennom ytterligere innholdsutveksling og etter hvert omfatte flere kanaler som mobil og nett-tv, sier sjefredaktør og administrerende direktør i DN.no, Svein-Thore Gran.

Gro Holm understreker at samarbeidsavtaler av denne typen er i tråd med NRKs strategi. Det vil gi NRK verdifulle erfaringer, og hun utelukker ikke at det kan bli aktuelt å inngå lignende avtaler med andre aktører på ulike stoffområder.