De rikeste er blitt fattigere

Verdens rikeste er fattigere og antall dollarmilliardærer minsker, viser Forbes Magazines årlige kåring.

Bill Gates

Bill Gates er tilbake som verdens rikeste mann.

Foto: Lisa Poole / AP

Summen de rikeste er god for har sunket med 2000 milliarder dollar på et år, ifølge Forbes . Totalsummen falt fra 4400 til 2400 milliarder dollar.

Dårlig for verden

– Det er første gang siden 2003 vi har mistet milliardærer, men vi har aldri før mistet tilnærmet så store summer, sier redaktør Luisa Kroll i Forbes.

Forbes-sjef Steve Forbes mener det er dårlige nyheter for verden at gründere og bedriftsledere sliter.

- Milliardærer trenger ikke bekymre seg for hvordan de skal få råd til det neste måltidet, men dersom formuen deres minsker og det ikke kommer til flere nye milliardærer, betyr det at resten av verden ikke gjør det så bra, sier han.

Disse er rikest

Bill Gates i Microsoft er verdens rikeste og dytter Warren Buffet ned fra tronen. Gates er god for 40 milliarder dollar men har sett 19 milliarder forsvinne det siste året. Buffet er god for 37 milliarder og har tapt 25 milliarder i 2008.

På tredjeplass på listen finner vi den mexicanske Carlos Slim med sine 35 milliarder.

Nordmenn på lista

Fem nordmenn er med på listen.

John Fredriksen som har gjort kypriot av seg havner på 132. plass med 4 milliarder dollar. Stein Erik Hagen og familien ligger på 196. plass med 3,1 mrd. Olav Thon er god for 2 mrd og kommer som nummer 334 på lista.

Kjell Inge Røkke ligger på 468. plass med 1,5 milliarder dollar, og skipsreder Arne Wilhelmsen med familie ligger på 701. plass med 1 milliard dollar.