Hopp til innhold

Betaler dyrt for gode råd

Mens regjeringen krever lønnsfrys for banksjefer, tjener de som skal hjelpe bankene gode penger.

Kristin Halvorsen under landsmøtetalen 19. april 2009.
Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / SCANPIX

Mellom 2.500 og 3.500 kroner er timelønna til representantene i styret for Statens Finansfornd, som skal dele ut penger til skadeskutte banker.

- Ingen sammenheng

- Det viser at det ikke er noen sammenheng mellom det Finansminister Kristin Halvorsen sier om høye lederlønninger og det hun faktisk gjør, mener Høyre.

Finansminister Kristin Halvorsen var meget klar i talen sin da hun i vinter krevde lønnsfrys for banksjefer i bytte mot statshjelp.

- Sjefer som stritter i mot stiller hele næringen i vanry. Sa hun da.

Lønnet av Halvorsen - godt betalt

Men styret som skal fordele 50 milliarderspotten til bankene får overraskende godt betalt synes stortingsrepresentant Torbjørn Hansen i Høyre.

- 350.000 kroner for 100 timers styrelederjobb og en kvart million for de øvrige styremedlemmene rimer dårlig med regjeringens ord om måtehold mener Hansen.

Statssekretær Ole Morten Geving i finansdepartementet mener jobben forsvarer lønna.

- Dette er en rimleg honorering av et viktit arbeid på vegne av felleskapet i Norge. Her er det et lite styre som skal gjøre et nybrottsarbeid, og det er forutsatt at de skal gjør mye av jobben selv. De som sitter der har høy kompetanse og det forutsetter også at de er riktig honorert, sier Geving.

Torbjørn Hansen
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Torbjørn Hansen mener SV møter seg selv i døren når det kommer til stykke.

- Hun forholder seg ikke til virkeligheten, og når hun møter virkeligheten er hun på markledsbetingelser – hun som alle andre, sier Hansen.