Kredittkortopplysninger til 96.000 nordmenn hacket

Kredittkortopplysninger fra 96.000 nordmenn som har benyttet tjenesten Coop HotellKupp kan være på avveie etter et datainnbrudd i et irsk selskap.

Hackerangrepet har rammet det irske selskapet Loyaltybuild, som leverer tjenesten for Coop i Norge.

– I Norge har 96.000 Coop HotellKupp-kunder fått lekket sin kredittkort- og kontaktinformasjon, skriver Coop Norge i en pressemelding sent torsdag kveld.

Kristin Paus

Informasjonsdirektør Kristin Paus.

Foto: Coop

Selskapet har informert Datatilsynet, og hotelltjenesten er stengt.

– De klarte å hente ut kredittkortinformasjon og kontaktdata til 96.000 kunder. Vi holder nå på med å varsle disse 96.000 via epost, sier informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge til NRK.

– Følg med på regningene

Selskapet har så langt ingen informasjon om at noen norske kunder har blitt skadelidende på grunn av hackingen.

– I utgangspunktet har bankene gode systemer for å overvåke belastninger på kredittkort, og de vil reagere hvis det er mistenkelige transaksjoner på kortene. Likevel vil vi anbefale de som får mail fra oss i dag å være litt ekstra årvåkne, og sjekke kredittkortregningene sine, sier Paus.

Paus sier Coop har fått forsikring om at all informasjon om kredittkortnumrene til kundene har blitt oversendt til kortutstederne.

– Hvis man skulle finne en mistenkelig transaksjon, skal man kontakte banken med en gang. Men det er små sjanser for at dette skjer, sier hun.

Ifølge VG skjedde innbruddet allerede 18. oktober. 376.000 personer skal være berørt over hele Europa.