180.000 får ikke pensjonen sin

180.000 pensjonskunder hos Vital får ikke utbetalt pengene sine i dag.

Skjermdump fra Vital sine hjemmesider
Foto: Vital

Tidligst på mandag i neste uke vil pengene bli overført til konto, opplyser selskapet på sine nettsider .

Pengene skulle vært på konto i morges, men siden problemene ble oppdaget såpass sent, må nær 200.000 pensjonister vente til neste uke for å hente ut pensjonen sin.

Feil hos BBS

Vital bedyrer at feilen ligger hos Bankenes Betalingssentral (BBS) og at de ikke har noe med feilen å gjøre.

Sigbjørn Larsen, infosjef i BBS

Sigbjørn Larsen

Foto: BBS

Dette bekreftes av informasjonssjef i BBS Sigbjørn Larsen:

– Det skyldes en teknisk feil hos BBS, og det medførte altså at 180.000 kunder hos Vital ikke får sine tilleggspensjoner som de skulle hatt i dag, forteller Larsen til NRK.

Det er altså ikke snakk om den ordinære pensjonen, men rammer de av Vitals kunder som har tegnet en utvidet tilleggspensjon.

Må vente til mandag

Larsen forteller at feilen ble lokalisert i dag, men at det har tatt noe tid.

– Vi ettergår alltid hva som har skjedd nøye når vi oppdager feil. Det har tatt noe tid, men vi har også sjekket mulighetene for å overføre pengene tidligere. Det har ikke vært mulig, sier Larsen.

Han forteller at det er teknisk umulig å overføre pensjonen i helga, og at de må følge klare regler for hvordan de skal opptre i en slik situasjon.

– Vi vil utbetale pengene på mandag, sier Larsen til NRK.

Gjennomgår rutinene

En pensjonskunde NRK har vært i kontakt med sier at han opplevde lignende problemer med utbetalingen av pensjonen fra Vital på samme tid i fjor.

Kommunikasjonsdirektør Ole Irgens i Vital sier til NRK at dette er første gangen de opplever slike problemer.

– Dette som har skjedd i dag har vi aldri opplevd før. Det kan være at enkeltpersoner har blitt rammet tidligere, sier Irgens til NRK.

Han understreker på nytt at feilen skyldes problemer utenfor Vital, men at de nå må gjennomgå rutinene med BBS for å få klarhet i hva som har skjedd.

– Dette er svært uheldig, sier Irgens som forteller at de i løpet av dagen har fått et hundretalls telefoner og eposter fra pensjonister som venter på pengene sine.