- Ikke sats alt på ett kort!

Der gjelder å holde tunga rett i munnen når man skal velge reiseforsikring.

Kredittkort

Illustrasjonsfoto.

Foto: Colourbox

- Ikke sats alt på ett kort!

Det går fram på Forbrukerportalen.no . Forbrukerrådet har vært med på å etablere en nettbasert forsikringsveileder-tjeneste på vegne av norske forbrukere. Tjenesten gjør det enkelt å sammenlikne forsikringen din med andre tilbud i markedet, og orientere seg i vilkårene i de ulike forsikringstilbudene.

LES OGSÅ: Reiseforsikring

Dropper tradisjonell reiseforsikring

I de senere årene har det vært flere som har advart mot dobbel reiseforsikring. Men det kan lønne seg å ikke bare basere seg på reiseforsikringen, som ofte følger med når du betaler en reise med kredittkort.

Mange dropper faktisk den tradisjonelle reiseforsikringen, og satser på at forsikring gjennom kredittkortet holder.

Minimum 50 prosent av reisen må være betalt med kortet før forsikringen trer i kraft, til motsetning til en tradisjonell reiseforsikring som gjelder for alle reiser innenfor det aktuelle året.

Tonje Westby

Tonje Westby, kommuni-kasjonrådgiver i FNH.

Drar man på bilferie, kan det være vanskelig å angi når forsikringen begynner å løpe. Det kan også være en del reiser du ikke kan betale med kredittkort, og da gjelder altså ikke kortselskapenes reiseforsikring.

Spesielt vanskelig er det for de som reiser med eget transportmiddel. Eksempelvis kan det gjelde bil-, telt-, sykkel-, padle- og campingturister.

Det er også fort å glemme å bruke kredittkortet. Derfor kan det lønne seg å ikke gjøre seg blind på denne tilleggs-tjenesten kredittkortselskapene tilbyr.

Erfaring fra Forsikringsskadenemnda tilsier også at denne type forsikringer stort sett har flere begrensninger/dårligere vilkår enn for eksempel helårs reiseforsikring.

- I mange tilfeller dekker en helårs reiseforsikring mye mer mer enn det kredittkortselskapene gjør - i hvert fall på ulykkesiden, sier Tonje Westby, kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Hovedorgani-sasjon (FNH) .

Thailand

THAILAND: Ferien kan fort bli til en sur opplevelse dersom man ikke har en dekkende reiseforsikring.

Foto: Lars K. Christensen

Kort – må ha minst en overnatting på reisen

Reiseforsikringen på kredittkortet dekker stort sett de vanligste uhellene som sykeforsikring, ansvarsforsikring, hjemtransport, tap av bagasje og tyveri, fremgår det i Finansportalen.

I Forsikringsskadenemnda har det vært behandlet flere klager på reiseforsikring kredittkort.

- Kunden bør i mange tilfeller ikke nøye seg med kortforsikringen, men sikre seg ved å kjøpe en vanlig reiseforsikring som ikke stiller spesielle krav til betalingsmiddel, råder Forbrukerrådet.

Fordeler ved bruk av kredittkort

Selv om Forbrukerrådet er noe kritisk til reiseforsikringene som tilbys gjennom kredittkortet, følger det også imidlertid mange gode grunner for å benytte kredittkortet når du bestiller feriereisen din.

Du er dekket av kredittkjøpsloven når du betaler med kredittkort. Går eksempelvis reiseselskapet konkurs, får du dekket tapet av kortutsteder.

Her finner du priser på reiseforsikringer: Finansportalen.no