Hopp til innhold

«Enten en prøver seg litt frem eller er avhengig av narkotika, er en etter min mening misbruker»

I 2001 stoppet Henning Warloe en informasjonsbrosjyre om narkotika til skoleelevene i Bergen. Årsak; innholdet var for liberalt.

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H)

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H) er tatt med narkotika i sin stortingsleilighet (Arkivfoto).

Foto: NRK

Tirsdag kveld ble det kjent at Høyrerpresentant Henning Warloe er siktet for besittelse av narkotika. Funnet ble gjort i høyrerepresentantens stortingsleilighet i Oslo.

I 2001 slo den narkotikasiktede Warloe alarm i Bergensavisen etter at en informasjonsbrosjyre – ment til skoleelever i Bergen – om narkotika hadde etter Warloes syn for liberale holdninger til temaet.

Til avisen sa Warloe – som på det tidspunktet var bystyremedlem for Høyre i Bergen kommune – at:

«– Han (forfatteren av brosjyren, red. anm.) er opptatt av at ikke all prøving av narkotika kan defineres som misbruk. Det er jo helt utrolig å forfekte slike meninger overfor skoleelever, som brosjyren er myntet på.»

– Ikke normalt

Etter Warloes mening inneholdt manuset til pamfletten altfor liberale holdninger til narkotika og fikk stoppet heftet før det gikk i trykken. Han beskyldte også forfatteren av manuset for å drive med narkotikaliberalisering.

«(..)deler av innholdet fikk meg til å steile. Det var i høyeste grad diskutabelt. Jeg var livredd for at det skulle slippe igjennom uten at noen hadde sett på det.», sa Warloe videre til avisen, og fortsetter sin harde standpunkt mot narkotika:

«– Vi må ikke akseptere at noe er normalt når det gjelder narkotika. Enten en prøver seg litt frem eller er avhengig av narkotika, er en etter min mening misbruker. Og det er ikke normalt å misbruke narkotika. Selvsagt er det ille at 15-åringer eksperimenterer med for eksempel hasj».

AKTUELT NÅ