NRK Meny
Normal

Krever svar om arbeidsulykke

Opposisjonen krever en orientering av miljøministeren og næringsministeren, om de mange dødsulykkene ved norske miljøprosjekter i India og Chile.

A
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

I løpet av de tre siste årene har 13 arbeidere omkommet under utbygging av vannkraftanlegg for selskapet SN Power, som er eid av Statkraft og Norfund.

LES MER HER: 13 mistet livet i farlig byggeprosjekt

KrFs Ingebrigt Sørfonn, i næringskomiteen på Stortinget, forstår ikke hvordan regjeringen kan ha sittet rolig mens dette har skjedd, og krever nå at regjeringen må rydde opp i forholdene.

Ingebrigt S. Sørfonn

Sørfonn krever svar av miljøminister Erik Solheim og næringsminister Sylvia Brustad etter at 13 anleggsarbeidere døde ved norske byggeprosjekter.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Dette er en situasjon som ikke kan fortsette. Jeg forventer at Erik Solheim eller Sylvia Brustad umiddelbart kommer til Stortinget og rydder opp i denne situasjonen, sier Sørfonn.

Han vil ha svar på hva som nå blir gjort for å sikre arbeidernes liv og trygghet.

Vurderte å stoppe prosjektet

Alle arbeiderne omkom i arbeidsulykker ved utbygging av vannkraftanlegg for det norske selskapet SN Power, som er eid av Statkraft og Norfund.

Øistein Andresen i SN Power har tidligere sagt at de har satt i gang sikringer og varslingstiltak for å unngå flere ulykker, og at dødsulykker ikke kan aksepteres i deres prosjekter.

SN Power understreker at det ikke alltid har vært like lett å få gjennomført sikkerhetstiltak i praksis ved anleggene i India og Chile. Etter flere dødsfall vurderte styret i SN Power om de skulle trekke seg ut av et vannkraftprosjekt i India.

- Vi må innrømme at i India spesielt, så har det vært krevende å få norske arbeidsstandarder implementert raskt nok, sier Andresen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger