Advarer mot poker-Annette

Støtteforeninga Pårørende til Spilleavhengige frykter flere nye gamblere etter at en norsk 19-åring vant over 11 millioner kroner i poker i helga.

Anette Obrestad

Annette Obrestad vant 11,3 millioner kroner i pokerturneringa i London.

Foto: betsson.com

PTS advarer folk mot å tro at alle kan gjøre som 19 år gamle Annette Obrestad fra Sandnes og bli poker-millionær.

Frykter ny rekruttering

Etter at Obrestad vant en million pund under den europeiske pokerturneringa i London i helga, har hun fått mye oppmerksomhet i media.

Lill Tove Bergmo

Lill-Tove Bergmo i PTS advarer folk mot å spille som Annette Obrestad.

Foto: NRK

- Jeg frykter konsekvensene av at det blir slått så mye opp om henne, sier styreleder i Pårørende til Spilleavhengige, Lill-Tove Bergmo.

- Det går ut til mange, mange unge som nå kan vurdere om gambling kan bli det nye levebrødet. Jeg frykter rekruttering til nye spillere.

LES OGSÅ: - Det er mer jobb enn gambling

De fleste taper

Ni av ti spillere går oftest i tap og Annette Obrestad er en av veldig få som klarer å gå i pluss.

Hun har satset på poker som levebrød og sier til NRK at hun spiller daglig på nettet og ser på det mer som en jobb enn gambling. Det bekymrer Pårørende til Spilleavhengige.

Annette Obrestad

19-åringen Annette Obrestad har pokerspill som levebrød.

Foto: betsson.com

- Mange unge kan få feil inntrykk av at det er bare å droppe ut av skolen og satse på poker. Men de fleste som spiller, taper penger, det sier seg selv, mener Bergmo.

NETT-TV: Møt poker-Annette

Advarer mot spill

I følge Lotteritilsynet gambler rundt 230.000 nordmenn jevnlig på nettet. Hvor mange av dem som er spillavhengig er usikkert, men det dreier seg trolig om ti-tusenvis.

- Jeg vil advare på det sterkeste mot å starte opp slikt spill. Det skaper stor avhengighet og stor gjeld. Vi opplever uke etter uke at familier går nedenom og hjem fordi enkeltpersoner sitter med 2-3 millioner i gjeld, sier Bergmo.

LES OGSÅ: - Sikkert mange som tigger nå

SISTE NYTT

Siste meldinger