Trædal: – Jeg er lei meg for Tybring-Gjedde

Eivind Trædal sier han er lei seg for at Christian Tybring-Gjedde har blitt sykemeldt blant annet på grunn av en kronikk han selv har skrevet.

Eivind Trædal

Eivind Trædal skrev Dagbladet-kronikken som fikk begeret til Christian Tybring-Gjedde til å flyte over.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Ingvill Tybring-Gjedde sier kronikken «Søppelmennesker» av Eivind Trædal var en av de utløsende faktorene som gjorde at mannen hennes, stortingspolitikeren Christian Tybring-Gjedde, ble sykemeldt etter lengere tids trusler og sjikane.

Det er Trædal oppriktig lei seg for.

– Jeg synes det er kjempeleit. Jeg har ikke hatt noe mål om å ramme ham som person. Jeg håper virkelig at han snart er frisk og at han forstår at det ikke var personlig ment fra min side, sier Trædal til NRK.

Beklaget ordbruken

Han sier videre at kronikken kun inneholder ett sitat av et politisk utspill fra Tybring-Gjeddes side. Utspillet er hentet fra en kronikk skrevet av Tybring-Gjedde og en partikollega, og der Tybring-Gjedde har beklaget ordbruken i ettertid.

– Du valgte å bruke sitatet til tross for at han tidligere har beklaget ordbruken. Finnes det ingen tilgivelse?

– Jeg applauderer at han har tatt selvkritikk. Jeg valgte å sitere ham for å illustrere ett av flere eksempler på det som kan tolkes som diskriminerende utsagn i offentligheten. Hvis jeg bare skulle kommentert ham, så ville jeg nevnt at han har beklaget det, sier Trædal.

– Skrevet på egne vegne

Han sier videre at Tybring-Gjedde bare var én av flere personer som ble omtalt i kronikken.

– Det er vanskelig å vurdere helheten i det man er en del av. Jeg har skrevet dette på egne vegne og kan ikke vurdere summen av alle ytringene i forhold til Tybring-gjedde over tid. Samtidig så er det alltid opp til den det gjelder å vurdere hva som er støtende, men jeg har altså ikke hatt noe mål om å ramme ham som person, sier Trædal.

Han sier også at han er enig i at det var uheldig av Dagbladet å utheve sitatet «Søppelmennesker» for å bruke det som tittel med bilde av Tybring-Gjedde.