– Jens Stoltenberg er bremseklossen

Høyre-leder Erna Solberg mener rødgrønne nei til ikke-statlige løsninger er den største trusselen mot velferdssamfunnet.

Video Erna Solbergs tale til Høyre

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Hele Erna Solbergs tale fra Høyres landsmøte 2010.

Høyres landsmøte ble innledet i Oslo fredag, og partileder Erna Solberg la vekt på at partiet vil ha flere løsninger enn bare statlige.

– Vi har en bremsekloss på toppen med navnet Jens Stoltenberg. Statsministeren har så sterk «privat-allergi» at bare tanken på å gjøre ting på en annen måte, sørger for at han får rødgrønt utslett over hele kroppen, sa Solberg i sin tale.

Solberg trakk frem at Høyre, i motsetning til de rødgrønne, vil slippe løs flere private initiativ for å løse velferdsstatens utfordringer.

– Vår politikk fører til valgfrihet, mangfold og innovasjon, uttalte Solberg i talen.

Hun hadde også en utstrakt hånd til Senterpartiet.

– Jeg har et tilbud til Navarsete og Kleppa: Hvis Senterpartiet trenger opposisjonens hjelp for å tenke nytt, og for å få fart på samferdselen, ja da stiller Høyre villig opp, sa partilederen.

Les også: Opprør innad i Høyre

Politisk medvind

Solberg og Høyre seiler i medvind. I den ferskeste meningsmålingen Norstat har utarbeidet for NRK får partiet en oppslutning på 23,4 prosent. Det er en fremgang på 6,2 prosentpoeng fra valget i fjor.

Målingen gir partiet flertall sammen med Fremskrittspartiet, hvis det hadde vært valg i dag.

Høyre har også de mest lojale velgerne: Over 90 prosent av dem som stemte Høyre ved forrige valg, svarer at de ville ha gjort det igjen.

Les også: Høyre har de mest lojale velgerne

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger