NRK Meny
Normal

Behring påstår han tilbød kaffe til politimann

Anders Behring Breivik opplyser i bokmanuset sitt at en politimann besøkte gården hans i starten av juni.

Anders Behring Breivik, Åsta ved Rena

På denne gården påstår Behring at han tilbød kaffe til en politimann en drøy måned før angrepet.

Foto: Kurt Johan Sivertsen / NRK

Den terrorsiktede har skrevet en dagbok der han detaljert redegjør for hva han gjorde foretok seg på dagene som ledet opp til angrepet 22. juli.

Besøk av politiet

Den 2. juni i år skildrer han et besøk på gården på Rena, av det han mener var en sivil politimann. Politimannen skal ha tatt bilder på eiendommen. Dette kan kanskje kan ha hatt en sammenheng med at gården tidligere har vært benyttet som en ulovlig hasj-farm.

«Jeg tilbød ham kaffe og foreslo at han kunne dra ned til elven for å ta bilder.»

Like ved skal Behring ha produsert bomben som kostet sju menneskeliv i Oslo.

Den angivelige politimannen skal ha fortsatt med å ta bilder av gården. Behring skriver at han var engstelig i flere dager for politibesøket, men at han valgte å glemme episoden etterhvert.

Skildrer bombeproduksjon

Behring beskriver ellers i detaljer hvordan han forberedte bomben. Han skriver også om gjøremålene de siste dagene. Tirsdag 19. juni, tre dager før eksplosjonen, skal han ha oppsøkt en fin restaurant i Oslo.

Det er her politiet fant tre tonn kunstgjødsel.

– Vi vet at jorda er forpaktet bort, så han har ikke hatt behov for så mye gjødsel, sa innsatsleder Sverre Søberg i forbindelse med funnet av store mengder kunstgjødsel.

Behring Breivik forklarer hvordan han laget bomben som etter all sannsynlighet ble brukt i angrepet mot regjeringskvartalet i Oslo, på ettermiddagen fredag 22.juli.

Deler av prosessen beskriver Behring Breivik som å sette sammen et «IKEA-sett».

Oppskrifter på nettet

Behring Breivik forklarer også hvordan han brukte nettet til å finne bombe-oppskrifter, og at han brukte nettverktøy for å anonymisere søkene.

Flere ganger skriver Behring Breivik at han møter på hindringer i prosessen, og at han er redd for at eieren av gården eller noen av naboene skulle oppdage hva han drev med.

I tilfelle han skulle bli oppdaget, klargjorde Behring Breivik en ryggsekk med overlevelsesutstyr, vann og våpen, som stod klar dersom han ble oppdaget.

Og i siste avsnittet i dagboken skriver han dette:

Tenk om politiet kommer på besøk en av de neste dagene. De vil tro på helt feil inntrykk og tro at jeg er en terrorist.

Video Rassia på terrorsiktedes gård

Rassia på terrorsiktedes gård

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger