Slik lager du den beste MGP-festen

Lurer du på hvordan du lager den beste Melodi Grand Prix-festen? Her får du tipsene som vil gjøre MGP-festen din uforglemmelig!

Første generalprøve

Fra den første generalprøven.

Foto: Namra Saleem / NRK

Skal du arrangere MGP-fest hjemme i år? Her er tipsene som vil gjøre festen din til en 12-poenger.

1. La haterne bli hjemme

Negativitet sprer seg, derfor er det viktig å invitere de riktige menneskene. Et trygt kort er å invitere venner og kjente som elsker Eurovision Song Contest. Da er du sikker på at det blir god stemning. Unngå å invitere mennesker som absolutt må fortelle at de ikke liker showet eller musikken. Dette er tross alt en festkveld for entusiaster.

2. Poengskjema er et must

Det er obligatorisk med poengskjema, så sørg for å ha nok skjemaer til alle, for ikke å nevne kulepenner. Som vert er det din oppgave å legge sammen alle poengene under pauseunderholdningen. Du kan laste ned NRKs offisielle ESC-poengskjema her:

3. Kle deg «Grand Prixisk»

Michael von der Heide

Michael von der Heide fra Sveits røk ut i andre semifinale, men han forstod virkelig hva Eurovision dreier seg om; gull, glitter og glam!

Foto: Patrick Mettraux/Eurovision.tv

Det er antrekket denne kvelden som skiller MGP-festen ut i fra andre «vanlige» fester, for her skal det være glitter og glamour, knæsje farger og paljetter, høyt hår og bøttevis med sminke. La deg gjerne inspirere av gamle MGP-helter som Bobbysocks og deres rosa paljettjakker og Jahn Teigen med sin skjelettdrakt, her er det kun fantasien som setter grenser.

Gjestene må naturligvis oppfordres til å komme i kostyme, men som vert må du selvfølgelig vise hvordan man gjør det med stil!

4. Sjampis og fingermat

Det er ingen ting som sier glamour mer en rosa bobler i høye glass og enkel, men deilig, fingermat. Dette sørger for å holde deltakerne på festen i godt humør, ikke minst ungår du rumling i mager som forstyrrer tidenes TV-show.

5. La det swinge

Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh, MGP 1985

Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh vant ESC-konkurransen med låten 'La det swinge' i 1985.

Foto: Erik Thorberg / Scanpix

For å lade opp stemningen må du finne frem alt du eier av Melodi Grand Prix-låter, aller helst slagere og kjente klassikere, både norske og utenlanske låter, før det hele braker løs på skjermen. Og når dere først er i gang, hvorfor ikke lære flash mob-dansen? Så kan dere danse med når pauseunderholdningen kommer!

Høytidsfest

For å dele enda flere tips har vi tatt en prat med Anette Hvidevold, en sann MGP-entusiast. Hun arrangerer Melodi Grand Prix-fest for tredje gang, og kaller festen for høytidsfest.

– Dette er årets happening! Jeg kaller det for høytidsfest siden MGP er hellig moro for oss som liker sånt, og i år er det jo også ekstra spesielt siden det arrangeres i Norge, forteller Hvidevold begeistret.

– På festen vår kommer det til å bli utkledning og sjampis, ikke minst avstemning og opptelling.

Anette Hvidevold

Anette Hvidevold og samboeren Stian Jokerud er klare for Eurovision. Her i MGP-kostymer som skal pimpes opp enda mer.

Foto: Anette Hvidevold

Her er Anettes must-liste:

  • MGP-kostyme
  • Ha nok forfriskninger og snacks
  • Kulepenner og poengskjema
  • Godt humør
  • Storskjerm
  • Partytelt

– I år skal vi jo på generalprøven og! Jeg elsker MGP!

Les også: Disse gikk videre til finalen

Mer: Alt om MGP og ESC

Følg oss på Twitter og Facebook og sjekk vår fotodagbok!

Klikk deg gjennom bidragene til Eurovision Song Contest her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.