Oprah vil ha Rybak!

Nå begynner også de store kanonene å vise interesse for Alexander Rybak – Oprah Winfrey, BBC, MTV og Pravda vil alle ha en bit av det norske stjerneskuddet.

Alexander Rybak og Oprah Winfrey
Foto: NRK / Scanpix/AP

Det koker rundt Alexander her i den russiske hovedstaden, og avtaleblokka er forlengst fulltegnet. Det er allikevel noen henvendelser man ikke kan si nei til.

Hos Oprah

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Foto: Reed Saxon / AP

I kveld, mandag, tar den amerikanske TV-dronningen Oprah Winfrey tak i den europeiske slagerkonkuransen og i den forbindelse vil hun bruke stoff fra Alexanders promo-materiale:

- Dette er utrolig gøy, og vi har fått bekreftet fra prosjektansvarlig for Oprah at Alexanders materiale vil bli brukt i sendingen i kveld, sier NRKs promo-ansvarlige, Anja Nylund Hagen.

BBC følger opp

Ærverdige BBC, som sender fra begge semifinalene selv om det britiske bidraget er direktekvalifisert til finalen, ønsker å fylle pausene i de russiske sendingene med egetprodusert materiale og tar Alexander inn direkte tirsdag kveld.

Sammen med Rybak stiller oså to andre profilerte deltagere, og dette tyder helt klart på at også britene anser Norges bidrag som en av de viktigste favorittene.

Russisk iver

Alexander Rybak med fans

Alexander er uhyre populær blant ESC-fansen

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

I Russland er det et jevnt sig av forespørsler om Alexander, og Team Rybak må i økende grad avslå disse:

- Nå må vi konsentrere oss om jobben som skal gjøres her borte, og mange henvendelser er vi nødt til å avslå, sier Alexanders manager Kathrine Synnes.

Dermed må antakelig russisk MTV se langt etter sine håp om å få Alexander til sin halvannen times direketsending tirsdag kveld – mens den kjente avisen Pravda akkurat rakk å få sikret seg Norges håp til et nettmøte i kveld, mandag.