NRK Meny
Normal

Knallstart for Tooji i Baku

Onsdag kveld hadde Norges Eurovision-håp Tooji sin aller første sceneprøve i Aserbajdsjan. Se hvordan det gikk her.

Hege Bakken Riise og Kristian Rostad

Onsdag ankom Tooji og den norske delegasjonen for første gang Baku Crystal Hall, der den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix arrangeres. To sceneprøver og tre generalprøver skal gjennomføres før semifinalen på torsdag om en drøy uke.

I kveld var det tid for den aller første prøven, og NRK.no var med som flue på veggen gjennom hele dagen. Se fotoreportasje øverst i artikkelen!

Nytt for anledningen

Malingen har så vidt tørket i Baku Crystal Hall, som er nybygget i anledning Eurovision Song Contest. Under sending vil det sitte 25.000 publikummere i salen, men i kveld var det bare akkrediterte fans og en del journalister som fulgte prøvene.

Likevel virket det ikke som om Tooji og danserne lot seg affisere særlig av hvem som så på.

– Man tar det faktisk ikke inn i det hele tatt. Vi er så fokuserte på å gjøre nummeret best mulig og å se inn i riktig kamera, at vi merker ikke den store salen og folkene som ser på, forklarte Tooji etter prøven.

24-åringen vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i starten av februar, og har dermed hatt god tid til å forberede seg på turen til Baku. Han er glad for å endelig være i gang.

– Det er rart, men jeg var faktisk mer nervøs under danseprøvene vi hadde på hotellet før i dag enn jeg var nå her på arenaen. Det var mye mindre skummelt enn jeg hadde trodd.

Etter gjennomførte prøver ventet påsyn og pressekonferanse for artist og crew. Og stemningen var det ingenting å si på. En sammenstemt delegasjon var enig om at prøvene gikk som en drøm.

– Knallbra, jeg er superstolt, kommer det kontant fra Per Sundnes.

Varm velkomst

Vertslandet Aserbajdsjan gjør alt de kan for å fremstå på best mulig vis før hele Europa retter sine øyne mot landet, dermed står alle på pinne for å bidra til å gjøre oppholdet så bra som mulig for de forskjellige delegasjonene.

– Folkene vi har møtt her har tatt veldig godt vare på oss, og har gitt oss en fantastisk velkomst. De er varme og gode mennesker, så vi har hatt det veldig fint det lille døgnet vi har vært her, forklarer Tooji.

Nå gleder han seg til å bli bedre kjent med landet og folket.

Tett timeplan

Gjennom to uker får alle de 42 landene som deltar tid til å prøve sin opptreden og gjøre nødvendige justeringer før semifinalene og finalen. Men så mye tid til å slappe av blir det ikke.

– Det går i ett, og man føler seg ganske pumpa etter alle øvingene. Men vi opplever masse nytt, og vi har det kjempegøy, forsikrer Tooji.

I morgen torsdag venter 17. mai-lunsj hos den norske ambassaden. Norge har sin andre prøve søndag 20. mai.

Les: Alt om Eurovision Song Contest

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold