Keep Of Kalessin

Episk svartmetall gjør sitt inntok i Melodi Grand Prix for første gang!

Keep Of Kalessin
Foto: Fredrik Arff/ Dinamo/ NRK

Norge er verdens ledende land innen svartmetall, likevel hører det til sjeldenhetene at sjangeren er representert i Melodi Grand Prix. Trondheimsbandet Keep of Kalessin bidrar dermed til å pløye ny jord når de deltar i MGP med den fantasy-inspirerte svartmetallåta «Dragontower».

- At vi er med i MGP er sikkert en overraskelse for mange. Men MGP er mer musikalsk nå enn før, og artistene opptrer ikke bare innenfor den gamle «GP-sjangeren», sier Arnt Obsidian Grønbech, komponist og gitarist i Keep of Kalessin.

Albumdebuterte i 1997

Keep Of Kalessin består av Arnt Obsidian Grønbech på gitar, Torbjørn Schei og Robin Isaksen på bass og Vegar Larsen på trommer. Med Alarm- og Spellemannsprisnominasjoner, fire albumutgivelser og en EP på CV-en sin, er Keep of Kalessin ingen noviser i musikkbransjen. Bandet, som ble dannet i 1995 under navnet Ildskjær, albumdebuterte i 1997 med skiva Through Times of War. Etter å ha skiftet navn og gjennomgått et omfattende bemanningsskifte, består Keep of Kalessin i dag av Torbjørn Schei, Vegar Larsen, Robin Isaksen og Arnt Obsidian Grønbech. Sistnevnte er den eneste som har vært med siden 1995.

- Ikke redd for sell-out

Keep of Kalessin har produsert låter for mange lokale Trondheimsband, i tillegg til musikk for reklamefilmer og filmmusikk. Både her hjemme og i utlandet har bandet høstet nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for sine produksjoner. Bandet har har gjort flere turneer i både Europa og USA de siste årene med bl.a. band som Dimmu Borgir, Behemoth, Satyricon, Enslaved og Exodus.

«Kredstempel» til tross, Arnt Obsidian Grønbech er ikke bekymret for at metallfansen skal kritisere bandet for å drive med sell-out når de nå deltar i MGP:

- Ta en person som vil være musiker, men som isteden selger pølser på Shell, og ta oss som faktisk spiller musikk. Hvem er mest sell-out? Vi vil ikke legge begrensninger på oss selv bare fordi vi er i et metallmiljø, avslutter Arnt Obsidian Grønbech.

The Dragontower
Framføres av Keep Of Kalessin
Komponist: Arnt Obsidian Grønbech
Tekst: Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen og Robin Isaksen